iltasyazilim
FD Üye
Pratik Lezzetli Hafif Meyve Kupları Tarifi İçin Malzemeler Kreması için ;
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağından az toz şeker
*3 yumurtanın sarısı
*1 paket şeker vanilin
*1 paket krem şanti
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*Kremanın içine ;dilediğiniz meyvelerden koyabilirsiniz Ben çilek ve muz koydum birazda ufalayıp ceviz koydum
*Üzerine ise; yine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Ben tercihimi küçük albeni toplarından ve çikolatalı topping sosdan yana kullandımm ) mmm gerçekten çok yakıştı ??
*
Pratik Lezzetli Hafif Meyve Kupları Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce uygun derin bir tencere ayarlayalım hanımlar, sonra içine sütü, yumurtayı, şekeri, nişastayı, unu koyalım
*Mikser ucu gibi bi kaşık yardımıyla güzelce çırpalım
*Ocağı orta ateşte yakalım ve koyulaşıncaya kadar karışımı karıştırmaya devam edelim( burada biraz kol kası yapıyoruz)
*Koyulaştığında tereyağını ve vanilini atalım karıştıralım
*İyice karışınca ocaktan alalım soğumaya bırakalım
*Kremamız soğuyunca içine krem şantiyi koyup mikser yardımıyla çırpalım İyice çırptıktan sonra soğumaya bırakalım tekrar
*Meyve kupları yaptığımız için bize ona uygun bir kap gerekiyor ben evdeki uygun bardaklarımdan yaptım ( öğrenciyiz nede olsa öyle herşey bulunmuyor)
*İlk katına krema koyup meyve tekrar krema meyve şeklinde kat kat istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
*Üzerini süsledikten sonra dolaba koyalım Yaklaşık 1 saate yenmeye hazır olur
*Bence tam sevdiklerinize yapılacak cinsten bir tatlı Yaratıcılığınızı kullanma imkanı veriyor
*Eğer tatlıdan yaparsanız paylaşmayı unutmayın Afiyetler olsunnnn
*3 su bardağı süt
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 çay bardağından az toz şeker
*3 yumurtanın sarısı
*1 paket şeker vanilin
*1 paket krem şanti
*Yarım yemek kaşığı tereyağ
*Kremanın içine ;dilediğiniz meyvelerden koyabilirsiniz Ben çilek ve muz koydum birazda ufalayıp ceviz koydum
*Üzerine ise; yine istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz Ben tercihimi küçük albeni toplarından ve çikolatalı topping sosdan yana kullandımm ) mmm gerçekten çok yakıştı ??
*
Pratik Lezzetli Hafif Meyve Kupları Tarifi Yapılışı
1
*İlk önce uygun derin bir tencere ayarlayalım hanımlar, sonra içine sütü, yumurtayı, şekeri, nişastayı, unu koyalım
*Mikser ucu gibi bi kaşık yardımıyla güzelce çırpalım
*Ocağı orta ateşte yakalım ve koyulaşıncaya kadar karışımı karıştırmaya devam edelim( burada biraz kol kası yapıyoruz)
*Koyulaştığında tereyağını ve vanilini atalım karıştıralım
*İyice karışınca ocaktan alalım soğumaya bırakalım
*Kremamız soğuyunca içine krem şantiyi koyup mikser yardımıyla çırpalım İyice çırptıktan sonra soğumaya bırakalım tekrar
*Meyve kupları yaptığımız için bize ona uygun bir kap gerekiyor ben evdeki uygun bardaklarımdan yaptım ( öğrenciyiz nede olsa öyle herşey bulunmuyor)
*İlk katına krema koyup meyve tekrar krema meyve şeklinde kat kat istediğiniz şekilde yapabilirsiniz
*Üzerini süsledikten sonra dolaba koyalım Yaklaşık 1 saate yenmeye hazır olur
*Bence tam sevdiklerinize yapılacak cinsten bir tatlı Yaratıcılığınızı kullanma imkanı veriyor
*Eğer tatlıdan yaparsanız paylaşmayı unutmayın Afiyetler olsunnnn