Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

pratik menü

pratik menü
0
32

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
pratik menü dere saati menüleri beş çayı menüsü 5 çayı menüsü dere saati 5 menüleri SALATA 1548701962 1548701962 pratikmenu5c4f510eecc8cpratikmenu5c4f510eecc8c http:farm1staticflickrcom173421568741fa3ab47472o Karmakarışık Sebze Salata Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet havuç 1 demet maydanoz 2 adet kirmizi dolmalik biber 100 gr haslanmis tane misir Sos için: 4 çorba kasigi zeytinyagi 1 adet limon 3 sap dereotu 1 nehir kasigi hardal Tuzlu, karabiber Yapılışı:Havuc ve kabaklarin ustlerini kazidiktan sonradan ince serit seklinde dograyin(Sebzeleri dograrken sekil verecek bicaklar kullanirsaniz salatanizingoruntusu daha hos olur)cikarildiktan sonradan serit seklinde dogranmis kirmizi biberi karistirin Rokayapraklarini yikadiktan sonradan servis tabagina yerlestirin Yapraklarin uzerine karistirdiginiz sebzeleri yerlestirinSosu hazirlamak icin, zeytinyagi, limon suyu, ince kiyilmis dereotu, hardal,tuz ve karabiberi karistirinSosu servis yapmadan derhal once sebzelerin uzerine gezdirinafiyet olsun… ÇORBA Şehriyeli Tavuk Çorbası 1548701962 1548701962 pratikmenu5c4f511011e77pratikmenu5c4f511011e77 http:wwwsenpiliccomtriyemekminiterbiyelitavukcorbasi Malzemeler: id 15 akarsu kaşığı karabiber 15 çorba kaşığı tel şehriye Yarım tavuk 1 minik domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış) 15 litre su 14 demet Maydanoz 14 çorba kaşığı limon suyu 2 minik kuru soğan, soyulmuş Yeterince tuz Yapılışı:Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatınÜstüne gelen köpüğü süzgeç ile alın ve ağır ateşte pişirinPişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile içi doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika dek kaynatın Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini yoklama edin Servis yaparken üstüne maydanoz koyabilirsinizSağlık Durumu olsun… BELLI BAŞLI YEMEK YEMEK Buğu Kebabı 1548701962 1548701962 pratikmenu5c4f51110a93bpratikmenu5c4f51110a93b http:wwwturkeyistanbulcomhtmlmodulesRecipesphotos4039fed63a366 Malzemeler: 1 kg koyun eti (ayak kadar) yarım su bardağı un 3 çorba kaşığı margarin 2 kocaman domates (ya da 1 çorba kaşığı domates salçası) 2 kahve kaşığı kekik 1 defne yaprağı 300 gr arpacık soğanı 1 kahve fincanı su 2 kahve kaşığı karabiber Yapılışı:kadeh unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin Sonradan orta irtifa bir güvece kuşbaşı kesik 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp minik küçük doğranmış domatesi (ya da 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun Kekik, karabiber ve yeteri dek tuzlu serptikten sonra adamakıllı karıştırın En üste defne yaprağını koyun, daha sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir önem koyunÖnceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir başıboşluk kalmayacak biçimde tamamen sıvayın Güveci 1520 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 225 saat pişirin Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın Sağlık olsun… PİLAVLeziz Pilav Malzemeler: 1548701962 1548701962 pratikmenu5c4f5111e3ce4pratikmenu5c4f5111e3ce4 http:wwwgurbetteyimcomresimlersebzelipilav 4 adet havuç, 1 akarsu bardağı nohut, 1 adet tavuk göğsü, 2 yemek yemek kaşığı kuru üzüm, 1 yemek yemek kaşığı dolmalık fıstık, 2 su bardağı pirinç, 3,5 su bardağı tavuk suyu, 4 yemek yemek kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı yenibahar, 1 nehir kaşığı karabiber, Tuz Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın Pirinci ayıklayıp, kaynar tuz suda minimum yarım saat bekletin Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın Tencerede tereyağını kızdırın Fıstıkları ekleyip kavurun Havuçları ek edin Azıcık kavurduktan sonradan kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın TATLI Basit İncir Tatlısı Malzemeler: ½ KgKuru Incir 2 Su Bardagi Süt ½ Bardak Dövülmüs Ceviz Tarcin ve hindistan cevizi Yapılışı:Incirleri yikayip bir tencereye koyun 2 Bardak su ek edin ve 20 dakika haslayin Incirlerin bas kisimlarini temizleyip, küp seklinde dograyin Süt ekleyerek 10 dakika haslayin Üstüne tarcin , hindistancevizi ve ceviz serperek servis yapinAfiyet olsun (kaynak pratikyemeklercom)  
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,323Kullanıcılar
furkan.xSon üye
Üst Alt