iltasyazilim
FD Üye
Pratik Meze ( Ebe Aşı) Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilo kırmızı salçalık biber
*1 kilo büyük boy soğan
*1 kilo köy domatesi( büyük boy)
*Kuru nane
*Sıvı yağ
*Tuz
Pratik Meze ( Ebe Aşı) Tarifi Yapılışı Pratik tarif deyince ben gelmeliyim aklınıza Hadi başlayalım Uşaklılar iyi bilir ebe aşını Tencerenin dibine çok az sıvı yağ döküyoruz Soğanları dörde bölüyoruz ama birbirinden ayrılmayacak çiçek gibi olacak (dörde bölük ama birbirinden kopmamış) tencerenin dibine soğanları bu şekilde diziyoruz Salçalık biberleri çekirdeklerinden arındırdıktan sonra büyük parçalar halinde doğruyoruz( büyük olma nedeni yerken kabuklarını daha rahat çıkartabilirsiniz, ben biberi boydan kesiyorum çekirdeğini çıkartıp birde enden kesiyorum o kadar ) soğanların üzerine biberleri diziyoruz Sonra 34 domatesi küp küp doğrayıp biberlerin üzerine koyuyoruz Üzerine yarım çay bardağı kuru nane, isteğe göre tuz ve bir çay bardağı su koyup ocağa yerleştiriyoruz Kaynamaya başlayınca malzemeleri karıştırıyoruz, suyuna dikkat edin domatesler suluysa sıkıntı yok Sulu değilse ara ara ve az az sıcak su ekleyebilirsiniz Bunu yazın yapıp konserve şişelerine sıcak sıcak koyup ters çevirirseniz kışın hazır mezeniz olur Afiyet olsun
*1 kilo kırmızı salçalık biber
*1 kilo büyük boy soğan
*1 kilo köy domatesi( büyük boy)
*Kuru nane
*Sıvı yağ
*Tuz
Pratik Meze ( Ebe Aşı) Tarifi Yapılışı Pratik tarif deyince ben gelmeliyim aklınıza Hadi başlayalım Uşaklılar iyi bilir ebe aşını Tencerenin dibine çok az sıvı yağ döküyoruz Soğanları dörde bölüyoruz ama birbirinden ayrılmayacak çiçek gibi olacak (dörde bölük ama birbirinden kopmamış) tencerenin dibine soğanları bu şekilde diziyoruz Salçalık biberleri çekirdeklerinden arındırdıktan sonra büyük parçalar halinde doğruyoruz( büyük olma nedeni yerken kabuklarını daha rahat çıkartabilirsiniz, ben biberi boydan kesiyorum çekirdeğini çıkartıp birde enden kesiyorum o kadar ) soğanların üzerine biberleri diziyoruz Sonra 34 domatesi küp küp doğrayıp biberlerin üzerine koyuyoruz Üzerine yarım çay bardağı kuru nane, isteğe göre tuz ve bir çay bardağı su koyup ocağa yerleştiriyoruz Kaynamaya başlayınca malzemeleri karıştırıyoruz, suyuna dikkat edin domatesler suluysa sıkıntı yok Sulu değilse ara ara ve az az sıcak su ekleyebilirsiniz Bunu yazın yapıp konserve şişelerine sıcak sıcak koyup ters çevirirseniz kışın hazır mezeniz olur Afiyet olsun