nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Malzemeler:
3 adet yufka
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sosu için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Su ve sütü karıştırıp minik bir soslukta ısıtın Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın
Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın
Yufkayı 4 eşdeğer parçaya bölün Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün
Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak besbelli birleşinceye dek büzün
Kenarda kalan geniş parçaları kendinize içten getirerek ortada birleştirin
Direk kısıma 2 tatlı kaşığı dek peynirli harçtan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın
Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin
Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün İsteğe göre çörek otu serpin
180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi çalan midye böreği tarifi
3 adet yufka
1,5 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
Sosu için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
2 yemek yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Su ve sütü karıştırıp minik bir soslukta ısıtın Isınan süte tereyağını ekleyip eritin ve soğumaya bırakın
Sos soğurken peyniri rendeleyip kıydığınız maydanozlarla karıştırın
Yufkayı 4 eşdeğer parçaya bölün Üçgen parçayı mutfak tezgahına serin ve fırça yardımıyla hazırladığınız sosu kuru yer kalmayacak şekilde sürün
Fotoğraftaki gibi ucundan ve sonundan tutarak besbelli birleşinceye dek büzün
Kenarda kalan geniş parçaları kendinize içten getirerek ortada birleştirin
Direk kısıma 2 tatlı kaşığı dek peynirli harçtan koyarak kapatın ve yufkayı fotoğraftaki gibi sarın
Fırın tepsisine 2 cm aralıklarla dizdiğiniz yufkaların üzerine kalan sosu gezdirin
Yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp fırça yardımıyla sürün İsteğe göre çörek otu serpin
180 derece evvelden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Lezzeti ve sunumuyla kalbinizi çalan midye böreği tarifi