Son yıllarından en çok merak edilen ve en pratik şerbetli tatlılar arasında listenin başında taraf alan enfes midye tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır tadı, harika kıvamıyla çok beğeneceğiniz enfes midye tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz.
Midye tatlısı, sıradan tatlıların dışında hem enfes hemde tadı çıtır çıtır süper bir tanımdır. Klasik şerbetli tatlıların dışında olan midye formunda tatlı, baklavanın tahtını zorlayan bir lezzettir. Yalnızca 2,5 bardak unla, koca bir tepsi midye tatlınız olacak. Evet midye tatlısı nasıl yapılır? Tanımı için metnimize göz atabilirsiniz.
MİDYE TATLISI TANIMI:
GEREÇLER
1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı likit yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
Ceviz
Tereyağı
Şerbeti için;
3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
YAPILIŞI
Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye su ve şekeri koyup şıkça kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyerek ılıması için kenara alın.
Ceviz, nişasta ve tereyağı hariç vesair gereçleri hamur kıvamına gelene kadar şıkça yoğurun.
Yumuşak kıvamdaki hamurdan 18-20 tane beze oluşturun ve yarım saat kadar dinlendirin.
Birinci evvel 10 tane bezeyi nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın, üst üste koyun.
Daha sonra 10 tanesi de açıldıktan sonra tek bir yufka olarak açabildiğiniz kadar büyüklükte açın.
Sıkıca rulo yapıp bir parmak genişliğinde kesin. Yan yatırılarak merdaneyle hafif açın.
Tatlının bir tarafına hafif ceviz kırığı koyularak poğaça üzere kapatın.
Yağlanmış tepsiye itinayla dizip, 180 nokta fırında pişirin.
Pişen tatlıya eritilmiş tereyağını gezdirip, üzerine soğuk şerbet dökün.
Dinlenince servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...