Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik midye tatlısı tarifi

Pratik midye tatlısı tarifi
0
61

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
LOjma_1556007209_4941.jpg

Son yıllarından en çok merak edilen ve en pratik şerbetli tatlılar arasında listenin başında yer alan enfes midye tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır tadı, muhteşem kıvamıyla çok beğeneceğiniz enfes midye tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Midye tatlısı, sıradan tatlıların dışında hem enfes hemde tadı çıtır çıtır muhteşem bir tariftir. Klasik şerbetli tatlıların dışında olan midye şeklinde tatlı, baklavanın tahtını zorlayan bir lezzettir. Sadece 2,5 bardak unla, koca bir tepsi midye tatlınız olacak. Peki midye tatlısı nasıl yapılır? Tarifi için yazımıza göz atabilirsiniz.

MİDYE TATLISI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4-5 su bardağı un
Ceviz
Tereyağı

Şerbeti için;

3,5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1-2 damla limon suyu

gnK6T_1556007533_0807.jpg

YAPILIŞI

Tarife öncelikle şerbeti hazırlayarak başlayın. Tencereye su ve şekeri koyup güzelce kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırmayı unutmayın. Kaynayan şerbete limon suyunu ekleyerek ılıması için kenara alın.

Ceviz, nişasta ve tereyağı hariç diğer malzemeleri hamur kıvamına gelene kadar güzelce yoğurun.

Yumuşak kıvamdaki hamurdan 18-20 tane beze oluşturun ve yarım saat kadar dinlendirin.

İlk önce 10 tane bezeyi nişasta yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın, üst üste koyun.

Daha sonra 10 tanesi de açıldıktan sonra tek bir yufka olarak açabildiğiniz kadar büyüklükte açın.

Sıkıca rulo yapıp  bir parmak genişliğinde kesin. Yan yatırılarak merdaneyle hafif açın.

Tatlının bir tarafına hafif ceviz kırığı koyularak poğaça gibi kapatın.

Yağlanmış tepsiye özenle dizip, 180 derece fırında pişirin.

Pişen tatlıya eritilmiş tereyağını gezdirip, üzerine soğuk şerbet dökün.

Dinlenince servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Son yıllarından en çok merak edilen ve en pratik şerbetli tatlılar arasında listenin başında taraf alan enfes midye tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Çıtır çıtır tadı, harika kıvamıyla çok beğeneceğiniz enfes midye tatlısının tanımını sizlerle paylaşıyoruz. Midye tatlısı, sıradan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 kaşık sirke *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya *Biraz portakal kabuğu *Aldığı kadar un Üstlerine sürmek için; *1 paket margarin veya tereyağ Hamuru açmak için; *200 gram mısır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Midye Tatlısı Nasıl Yapılır Midye Tatlısı yapılışı Midye Tatlısı malzemeler 1 dere bardağı süt 1 adet yumurta 1 akarsu bardağı istikrarsız yağ yarım paket yaş maya 1 fiske tuzlu alabildiği dek un İç harcı için 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz Şerbeti için 3,5 su bardağı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
Midye Şeklinde Tatlı Tarifi İçin Malzemeler *1 yumurta *1 çay bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ *1 yemek kaşığı sirke *1 paket kabartma tozu *1 paket vanilya *Aldığı kadar un ŞERBETİ İÇİN: *3 su bardağı şeker *3 su bardağı su *1 dilim limon İÇİ İÇİN: *Ceviz ya da...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Buzlukta Midye Tarifi İçin Malzemeler *6 adet yufka Harcı için; *1 su bardağı su *1 su bardağı süt *1 çay bardağı sıvı yağ İçi için; *Lor peyniri ve yarım demet maydanoz Buzlukta Midye Tarifi Yapılışı Yufka 8 e bölünür ,harcı sürülür, geniş kenarından itibaren büzülür, iç koyulup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,497Konular
982,004Mesajlar
29,988Kullanıcılar
cnrkl_77Son üye
Üst Alt