iltasyazilim
FD Üye
Pratik Mini Poğaça (Dereotlu Maydanozlu Peynirli Mısır Unlu) Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta 1 inin sarısı üzerine ayrılacak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*150 gr tereyağ veya paket yağ karışık da olur oda isisinda yumusamı?
*2 su bardağı mısır unu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 su bardağı un (Azar azar eklenecek herkes de farklı gidebilir)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 kabartma tozu
*Yarim demet dereotu ince kıyılmış
*1 avuç kadar da maydanoz (İsteğe göre)
İçi için
*Lor veya beyaz peynir (Ben lor koydum)
Pratik Mini Poğaça (Dereotlu Maydanozlu Peynirli Mısır Unlu) Tarifi Yapılışı Dereotu maydanoz hariç tüm malzemeleri güzelce yoğurup hafif ele yapışan bir hamur elde edin Maydanoz ve dereotunu son olarak hamura ekleyip biraz daha yoğuruyoruz Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle yuvarlak açın Ortasına peynir koyup elinizde yuvarlayın Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin ?
Kolay gelsin yapacak olanlara??
*2 yumurta 1 inin sarısı üzerine ayrılacak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*150 gr tereyağ veya paket yağ karışık da olur oda isisinda yumusamı?
*2 su bardağı mısır unu
*3 yemek kaşığı yoğurt
*3 su bardağı un (Azar azar eklenecek herkes de farklı gidebilir)
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 kabartma tozu
*Yarim demet dereotu ince kıyılmış
*1 avuç kadar da maydanoz (İsteğe göre)
İçi için
*Lor veya beyaz peynir (Ben lor koydum)
Pratik Mini Poğaça (Dereotlu Maydanozlu Peynirli Mısır Unlu) Tarifi Yapılışı Dereotu maydanoz hariç tüm malzemeleri güzelce yoğurup hafif ele yapışan bir hamur elde edin Maydanoz ve dereotunu son olarak hamura ekleyip biraz daha yoğuruyoruz Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elinizle yuvarlak açın Ortasına peynir koyup elinizde yuvarlayın Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin ?
Kolay gelsin yapacak olanlara??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.