Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Pratik Mutfak Tüyoları

Pratik Mutfak Tüyoları
0
177

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Pratik Mutfak bilgileri,
Mutfakta Muavin Bilgiler,
Pratik Mutfak önerileri

Soğan kokusu
Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek ovuşturunuz Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz Ellinizdeki soğan kokusunu alıp götürecektir

Yemeğinizin tuzunu artı kaçırınca
Tencereye birkaç parça çiğ patates atın Artı tuzu çekecektir

Patates pişirirken
Pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun Keza rengi sapsarı kalır, keza daha nefis olur

Kuru bakliyat pişirmeden önce
Kuru bakliyatları bir gece evvelden ılık suya koyun ve haşlarken içine azıcık karbonat ilave edin

Domates kabukları
Domatesin kabuğunu basit soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır gezdirin

Soslar
Tuz ara sıra sütü keser böylece, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuzlu koyun

Kahve ıslak ise
Türk kahvesinin nem aldığını fark ederseniz, kahve dolu kavanozun içine 12 tane kesme şeker koyun

Soğan soyarken
Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su batmış bir tasın içinde soyun


Ceviz lekesi elden nasıl çıkar?
Eller önce 12 dakika kadar sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur Sonradan da soğuk suyla ovulur Ardından soğuk suyla yıkanır Ceviz lekesi ayrıntılarıyla çıkar

Mayonez hazırlama
Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 23 damla sirke ile çırpın ve tatmin edici miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin *
 

Similar threads

Pratik Mutfak bilgileri, Mutfakta Yardımcı Bilgiler, Pratik Mutfak onerileri Soğan kokusu Evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize surerek ovuşturunuz Bu işleme beş dakika kadar devam ediniz Ellinizdeki soğan kokusunu alıp goturecektir Yemeğinizin tuzunu fazla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
139
Sebzelerle ilgili pratik bilgiler sebzelerle ilgili bilgiler Karnıbaharın haşlama suyuna bir tedarik süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, keza de fena kokmadığı ayrım ederisiniz Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek azıcık zeytin yağı ilave ederek uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Kek yaparken yumurtalarınızın oda sıcaklığında olması kekinizin daha çok kabarmasını sağlayacaktır. Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun. Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya batırıp çıkartın, ince bir çizik attıktan sonra bıçağın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Mutfak eşyalarının uzerindeki etiket izlerini yok etmek icin, uzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kotu yemek kokuları icin; yemek yapmadan once fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun Fırınınızı birkac dakika icin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
Lekelere Pratik Cozumler Lekeler İcin Pratik Bilgiler Cay, Kahve vs Lekelerine Cozumler Cay Lekesi Pamuklu ve yunlulerde: Leke tazeyse, ılık suya bastırılmış bir bezle ovun Eskimiş ise, icine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parcasıyla tamponlayın Ilık su ile calkalayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt