iltasyazilim
FD Üye
Pratik Muzlu Top Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik süt
*1 su bardağı un ( ben yarım irmik unu yarım normal un kullandım)
*2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*2 yemek kaşığı kakao
*2 adet muz
*1 paket vanilin
*Hindistan cevizi
Pratik Muzlu Top Tarifi Yapılışı Merhabalar Bu çok pratik tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim Margarini tencereye alıp orta ateşte üzerine un ekleyip kavuruyoruz Toz şekeri ve vanilini ekleyip bir miktar daha kavurup üzerine sütü ekliyoruz iyice karıştırıyoruz Kıvamı hamur gibi olduğunda ocaktan alıp içine kakao ekleyip iyice karıştırıyoruz Muhallebiyi buzdolabında 1 veya 2 saat beklettikten sonra hamurdan parçalar alıp yuvarlıyoruz İçine bir parça muz ekleyip kapatıyoruz Hindistan cevizine buluyoruz Dilerseniz fındık ,fıstık tozu ,renkli pasta süsü veya çikolata parçacığına da bulayabilirsiniz tabağa yerleştirip üzerine birer muz dilimi koyup kürdan batırıyoruz
Afiyet olsun
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağından iki parmak eksik süt
*1 su bardağı un ( ben yarım irmik unu yarım normal un kullandım)
*2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
*2 yemek kaşığı kakao
*2 adet muz
*1 paket vanilin
*Hindistan cevizi
Pratik Muzlu Top Tarifi Yapılışı Merhabalar Bu çok pratik tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim Margarini tencereye alıp orta ateşte üzerine un ekleyip kavuruyoruz Toz şekeri ve vanilini ekleyip bir miktar daha kavurup üzerine sütü ekliyoruz iyice karıştırıyoruz Kıvamı hamur gibi olduğunda ocaktan alıp içine kakao ekleyip iyice karıştırıyoruz Muhallebiyi buzdolabında 1 veya 2 saat beklettikten sonra hamurdan parçalar alıp yuvarlıyoruz İçine bir parça muz ekleyip kapatıyoruz Hindistan cevizine buluyoruz Dilerseniz fındık ,fıstık tozu ,renkli pasta süsü veya çikolata parçacığına da bulayabilirsiniz tabağa yerleştirip üzerine birer muz dilimi koyup kürdan batırıyoruz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.