iltasyazilim
FD Üye
Pratik Nişastalı Açma Börek Tarifi İçin Malzemeler
*2 çay bardağı ılık süt
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*2 yumurta birinin sarısı üzeri için kullanılacak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar un
*Hamuru açmak için nişasta
İç harcı için;
*Peynir, maydanoz
Üzeri için;
*1 çay bardağı sıvı yağ ya da
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ve yarım çay bardağı sıvı yağ karışımı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Pratik Nişastalı Açma Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz
Ilık süt, maya ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekletiyoruz
Sonrasında sıvı yağ, yumurta, sirkeyi ekliyoruz Sonrasında un ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz
Hazırladığımız hamuru ikiye bölüyoruz
Hamurumuzu nişasta kullanarak açıyoruz
Çok ince açmanız gerekmiyor tepsi boyuna gelene dek açabilirsiniz Sonra açtığımız hamuru oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz Sonra yavaşça oklavayı çekiyoruz Rulo halindeki hamurumuzu kendi etrafında çevirerek sarıyoruz Ve nişasta kullanarak tekrar açıyoruz Bu esnada hamuru bir kaç kez nişasta kullanmadan açın ki katlar ayrılmasın yapışsın birbirine Sonra kullanacağımız tepsi kadar açıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz üzerine peynir ve maydanozu serpiyoruz İkinci hamurumuzu da aynı şekilde açıyoruz Ve tepsiye yerleştiriyoruz
Sonrasında dilimliyoruz ve sıvı yağı mızı fırça yardımıyla dilimlerin üzerine bolca sürüyoruz (İsterseniz sıvı yağ yerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını da sürebilirsiniz Ben bu tarifte sadece sıvı yağ kullandım)
ısınmış *fırında yaklaşık yarım saat – 45 dakika mayalandırıyoruz Kabaran böreklerimize yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında güzelce Kızarana kadar pişiriyoruz
Bu tarifte hamuru tek tek açmanıza gerek kalmadan kat kat kabaran yumuşak ve lezzetli bir börek yapabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
*2 çay bardağı ılık süt
*1 yemek kaşığı şeker
*1 paket instant maya
*2 yumurta birinin sarısı üzeri için kullanılacak
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı sirke
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yeteri kadar un
*Hamuru açmak için nişasta
İç harcı için;
*Peynir, maydanoz
Üzeri için;
*1 çay bardağı sıvı yağ ya da
*2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağ ve yarım çay bardağı sıvı yağ karışımı
Üzeri için;
*Yumurta sarısı
Pratik Nişastalı Açma Börek Tarifi Yapılışı Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz
Ilık süt, maya ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekletiyoruz
Sonrasında sıvı yağ, yumurta, sirkeyi ekliyoruz Sonrasında un ve tuzu ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlıyoruz
Hazırladığımız hamuru ikiye bölüyoruz
Hamurumuzu nişasta kullanarak açıyoruz
Çok ince açmanız gerekmiyor tepsi boyuna gelene dek açabilirsiniz Sonra açtığımız hamuru oklavaya çok sıkı olmayacak şekilde sarıyoruz Sonra yavaşça oklavayı çekiyoruz Rulo halindeki hamurumuzu kendi etrafında çevirerek sarıyoruz Ve nişasta kullanarak tekrar açıyoruz Bu esnada hamuru bir kaç kez nişasta kullanmadan açın ki katlar ayrılmasın yapışsın birbirine Sonra kullanacağımız tepsi kadar açıp yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz üzerine peynir ve maydanozu serpiyoruz İkinci hamurumuzu da aynı şekilde açıyoruz Ve tepsiye yerleştiriyoruz
Sonrasında dilimliyoruz ve sıvı yağı mızı fırça yardımıyla dilimlerin üzerine bolca sürüyoruz (İsterseniz sıvı yağ yerine tereyağı ve sıvı yağ karışımını da sürebilirsiniz Ben bu tarifte sadece sıvı yağ kullandım)
ısınmış *fırında yaklaşık yarım saat – 45 dakika mayalandırıyoruz Kabaran böreklerimize yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında güzelce Kızarana kadar pişiriyoruz
Bu tarifte hamuru tek tek açmanıza gerek kalmadan kat kat kabaran yumuşak ve lezzetli bir börek yapabilirsiniz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun