iltasyazilim
FD Üye
Pratik Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*34 adet patates
*1 çay kaşığı tuzot
*1 çay kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytin yağı
*1 kahve fincanı su (en fazla)
Pratik Patates Kavurması Tarifi Yapılışı Her zaman ki gibi önce BİSMİLLAH deyip ellerimizi yıkayalım
Ardından patateslerimizi yıkalım Ama böyle iyice ovalaya ovalaya ki üzerinde toprak kalmasın
Sonra patateslerimizi soyalım
Kesme tahtamızı alalım
Patateslerimizi minik minik doğrayalım
Böyle bezelye yaparken doğradığımız gibi
Şimdi tavamızıtenceremizi alalım
Ateşe alalım
Yağımızı koyalım
Yağımız azıcık kızsın
Patateslerimizi dikkatli bir şekilde koyalım
2 dakika öyle kavurur gibi karıştıralım
Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim
Ara ara karıştırarak pişirelim
Pişti ise artık servis tabağımızı alalım
Yemeğimizi tabağımıza alalım
NOT 1: Sürekli ve çok sert bir şekilde karıştırmayalım çünkü patateslerimiz ezilir
NOT 2: Büyük kesmemeye çalışın ki hem daha çabuk pişsin hem daha lezzetli olsun
NOT 3: Karıştırırken yumuşak yumuşak karıştırın patatesler ezilmesin ama tavanıntencerenin dibinde tutmasın
NOT 4: tencere kullanacaksanız çok derin olmayan ama biraz genişçe bir tava kullanmaya çalışın, karnıyarık tenceresi gibi
~•~AFİYET OLSUN~•~
*34 adet patates
*1 çay kaşığı tuzot
*1 çay kaşığı toz biber
*1 çay kaşığı karabiber
*1 çay kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kimyon
*1 tatlı kaşığı tereyağı veya zeytin yağı
*1 kahve fincanı su (en fazla)
Pratik Patates Kavurması Tarifi Yapılışı Her zaman ki gibi önce BİSMİLLAH deyip ellerimizi yıkayalım
Ardından patateslerimizi yıkalım Ama böyle iyice ovalaya ovalaya ki üzerinde toprak kalmasın
Sonra patateslerimizi soyalım
Kesme tahtamızı alalım
Patateslerimizi minik minik doğrayalım
Böyle bezelye yaparken doğradığımız gibi
Şimdi tavamızıtenceremizi alalım
Ateşe alalım
Yağımızı koyalım
Yağımız azıcık kızsın
Patateslerimizi dikkatli bir şekilde koyalım
2 dakika öyle kavurur gibi karıştıralım
Baharatlarımızı ve tuzumuzu ekleyelim
Ara ara karıştırarak pişirelim
Pişti ise artık servis tabağımızı alalım
Yemeğimizi tabağımıza alalım
NOT 1: Sürekli ve çok sert bir şekilde karıştırmayalım çünkü patateslerimiz ezilir
NOT 2: Büyük kesmemeye çalışın ki hem daha çabuk pişsin hem daha lezzetli olsun
NOT 3: Karıştırırken yumuşak yumuşak karıştırın patatesler ezilmesin ama tavanıntencerenin dibinde tutmasın
NOT 4: tencere kullanacaksanız çok derin olmayan ama biraz genişçe bir tava kullanmaya çalışın, karnıyarık tenceresi gibi
~•~AFİYET OLSUN~•~