iltasyazilim
FD Üye
Pratik Patatesli Çıtırlar Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
İç harcı için:
*3 adet büyük patates( Haşlanmış)
*2 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*Tuz, tozbiber, karabiber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
Aralara Sürdüğümuz Sos:
*1 çay bardağı maden suyu
*1, 5 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
Pratik Patatesli Çıtırlar Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlayıp ezelim Tencereye sıvı yağ ekleyip soğanları küçük doğrayıp kavuralım Sonra kalan malzemeleri içine koyalım bikaç karıştırıp patatesi ekleyelim ve birbirine yedirerek kavuralım
Sos malzemelerini bir kapta karıştıralım
Yufkadan 2 tane alalım, bol sos sürelim, 2 yufka daha alıp üstüne serelim yine bol sos sürelim, 2 yufka daha serelim Sos sürmeden patatesli iç harctan bas kısmına ekleyelim ve rulo saralım tepsiye dizelim (İster yanyana dizin ister rulo şeklinde kol böreği gibi) Yani 6 yufkadan 1 rulo yapıyoruz Hepsini yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürelim bol bol Ben kesmeden pişirdim ama önce dilimleyip pişirmek daha kolay yoksa piştikten sonra dilimlerken çıtırlığından biraz sışrıyor
*1 paket baklavalık yufka
İç harcı için:
*3 adet büyük patates( Haşlanmış)
*2 orta boy soğan
*Sıvı yağ
*Tuz, tozbiber, karabiber
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı biber salçası
Aralara Sürdüğümuz Sos:
*1 çay bardağı maden suyu
*1, 5 çay bardağı süt
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı sirke
*1 çay kaşığı tuz
Pratik Patatesli Çıtırlar Tarifi Yapılışı Patatesleri haşlayıp ezelim Tencereye sıvı yağ ekleyip soğanları küçük doğrayıp kavuralım Sonra kalan malzemeleri içine koyalım bikaç karıştırıp patatesi ekleyelim ve birbirine yedirerek kavuralım
Sos malzemelerini bir kapta karıştıralım
Yufkadan 2 tane alalım, bol sos sürelim, 2 yufka daha alıp üstüne serelim yine bol sos sürelim, 2 yufka daha serelim Sos sürmeden patatesli iç harctan bas kısmına ekleyelim ve rulo saralım tepsiye dizelim (İster yanyana dizin ister rulo şeklinde kol böreği gibi) Yani 6 yufkadan 1 rulo yapıyoruz Hepsini yaptıktan sonra kalan sosu üzerine sürelim bol bol Ben kesmeden pişirdim ama önce dilimleyip pişirmek daha kolay yoksa piştikten sonra dilimlerken çıtırlığından biraz sışrıyor