Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Peynirli Kıyır Poğaça

Pratik Peynirli Kıyır Poğaça

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pratik Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*125 gram tereyağı veya margarin (eritilecek)
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*15 paket kabartma tozu (10+5 gram)
*2 yumurta (sarının biri üzeri için ayıralcak)
*2 yemek kaşığı yoğurt
*3 su bardağı un

İç harcı için;


*Beyaz peynir
*Kaşar rendesi

Üzeri için;


*Yumurta sarısı
*Susam
*Çörek otu

Pratik Peynirli Kıyır Poğaça Tarifi Yapılışı
1
*Pratik peynirli kıyır poğaça*hamurunu hazırlamak için gerekli olan tereyağı (veya margarin) yakmadan eritilir
*Eritilen yağ yoğurma kabı içerisine alınır ve üzerine yoğurt ile sıvı yağ ilave edilip, tel çırpıcı yardımı ile çırpılır
*Üzerine yumurta ile tuz eklenip tekrar çırpılır
*Elde edilen karışıma kabartma tozu ile azar azar un ilave edilip güzelce yoğrulur
*Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edilir
*Ben 3 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un kullandım Daha az veya daha fazla un gerekebilir Unu ölçülü olarak ilave edip kıvamını ayarlayın
*Yoğrulan hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartılır ve avuç içerisinde yuvarlanarak beze yapılır
*Bezeler düz bir zemin üzerinde, üzerilerine parmak uçları ile bastırarak açılır
*Açılan hamurun üzerine peynir koyulur ve oval olacak şekilde kapatılır
*Şekillendirilen*pratik peynirli kıyır poğaça, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir
*Poğaçaların üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür ve çatalın tersi ile çizik atılır
*Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirilir
*Fırından alınan*pratik peynirli kıyır poğaça, içini çekene kadar dinlendirilir ve servise sunulur Afiyet Olsun ?

(Kullanılan su bardağı ölçüsü : 200 ml)
 
858,496Konular
981,876Mesajlar
29,916Kullanıcılar
murymurySon üye
Üst Alt