nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Çikolatalı sufleye bayıldığınızı biliyoruz Peki ya peynirli sufle? İşte bu tanımlama, tuzlular arasındaki gözde listenize girmeye namzet
Malzemeler:
• 4 adet yumurta (akları sarıları bölünmüş)
• 25 gr un
• 25 gr tereyağı
• 250 ml süt
• Tuzlu
• Karabiber
• Muskat (az)
• Kaşar peyniri (80 gr)
• Beyaz peynir (20 gr)
Kaplar için:
• Tereyağı (yeteri değin)
• Galeta unu (yeteri dek)
Yapılışı:
1 Sufle kaplarının içini tereyağı ile yağlayın, yağladığınız kaplara galeta unu serpin ve içinin tamamen galete unu ile kaplanmasını sağlayın
2 Bir sos tenceresine tereyağını alın, erdittikten daha sonra unu ekleyin ve kavurun
3 Kokusu çıkan una ısıttığınız sıcak sütü ekleyin Eklerken kesintisiz çırpın ancak topaklanma olmasın
4 Tuzlu, karabiber ve muskat ekledikten daha sonra ayırdığınız yumurta sarılarını çırparken tek tek ekleyin Yumurta sarıları tamamen karışınca ocağı kapatın
5 Sıcak karışıma rendelediğiniz peyniri ekleyin ve peynir eriyip karışım ılınıncaya değin karıştırın
6 Yumurta aklarını fazla az tuz ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın (Çırptığınız aklar kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelmeli)
7 Hazırlayıp soğuttuğunuz peynirli karışıma bir spatula yardımıyla 23 seferde alttan yukarıya içten karıştırarak yumurta aklarını yedirin
8 Sufle kaplarına karışımı paylaştırın (4 kap) 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 810 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Suflenin bir de peynirlisini deneyin Bu lezzete bayılacaksınız
Malzemeler:
• 4 adet yumurta (akları sarıları bölünmüş)
• 25 gr un
• 25 gr tereyağı
• 250 ml süt
• Tuzlu
• Karabiber
• Muskat (az)
• Kaşar peyniri (80 gr)
• Beyaz peynir (20 gr)
Kaplar için:
• Tereyağı (yeteri değin)
• Galeta unu (yeteri dek)
Yapılışı:
1 Sufle kaplarının içini tereyağı ile yağlayın, yağladığınız kaplara galeta unu serpin ve içinin tamamen galete unu ile kaplanmasını sağlayın
2 Bir sos tenceresine tereyağını alın, erdittikten daha sonra unu ekleyin ve kavurun
3 Kokusu çıkan una ısıttığınız sıcak sütü ekleyin Eklerken kesintisiz çırpın ancak topaklanma olmasın
4 Tuzlu, karabiber ve muskat ekledikten daha sonra ayırdığınız yumurta sarılarını çırparken tek tek ekleyin Yumurta sarıları tamamen karışınca ocağı kapatın
5 Sıcak karışıma rendelediğiniz peyniri ekleyin ve peynir eriyip karışım ılınıncaya değin karıştırın
6 Yumurta aklarını fazla az tuz ekleyerek kar gibi oluncaya kadar çırpın (Çırptığınız aklar kabı ters çevirdiğinizde akmayacak kıvama gelmeli)
7 Hazırlayıp soğuttuğunuz peynirli karışıma bir spatula yardımıyla 23 seferde alttan yukarıya içten karıştırarak yumurta aklarını yedirin
8 Sufle kaplarına karışımı paylaştırın (4 kap) 200 derece evvelden ısıtılmış fırında 810 dakika pişirin Sıcak servis yapın
Suflenin bir de peynirlisini deneyin Bu lezzete bayılacaksınız