Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Porsiyonluk Perde Pilavı

Pratik Porsiyonluk Perde Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pratik Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı pirinç
*1 soğan
*12 kaşık dolmalık fıstık
*1 yemek kaşığı kuş üzümü
*Yarım kilo tavuk göğsü
*1 yumurta sarısı
*1 su bardağı badem
*Tuz
*Karabiber
*Pulbiber
*Kırmızı tozbiber
*2 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı tereyağı
*25 su bardağı sıcak su
*12 adet milföy
*25 su bardağı sıcak su

Pratik Porsiyonluk Perde Pilavı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle bademleri sıcak suda bekletin 5 dakika sonrada kabuklarını soyun
*Pirinçleri pilavı yapmadan 20 dakika sıcak suda ıslatılır
*Islatılırken muhakkak şeker ilave ediniz
*Soğan ve tavukları yemeklik doğrayıp sıvı yağla 10 dakika pişirelim
*Ardından diğer malzemeleri tereyağı pirinçleri tuz kuş üzümü, dolmalık fıstığı, 12 dakika kavuralım
*Baharatları da koyalım ve sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte pişirelim
*Suyunu çeken pilavınızı altını kapatın ve dinlenmeye bırakın
*Milföyler iyice yumuşadıktan sonra az unla merdane ile açın ve genişleterek kaseye koyunuz
*İç pilavdan koyup, hamurla kapatalım
*Ters çevirip, yumurta sarısı sürüp, kabuklarını soyunduğumuz bademler süsleyip, 180 derece fırında hamuru kızarıp pişene kadar tutalım Afiyet olsun
 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt