iltasyazilim
FD Üye
Pratik Revani Tarifi İçin Malzemeler
*2 Yumurta
*1 Su Bardağı Şeker
*1 Su Bardağı Yoğurt
*Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
*1 Paket Kabartma Tozu
*2 Su Bardağı İrmik
*1 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin;
*4 Su Bardağı Şeker
*4 Su Bardağı Su
*(Şerbet koyu kıvamlı olması gerek O yüzden suyu bardağa koyarken her bir bardakta 1 parmak boşluk bırakabilirsiniz
Pratik Revani Tarifi Yapılışı
1
*Önce şeker ve yumurtayı çırpın (Köpük köpük olana kadar) daha sonra malzeme sırasına göre karıştırma kabına ekleyin
*Dilerseniz portakal yada limon kabuğu rendeleyebilirsiniz
*Kıvama gelen hamuru tepsiye döküyoruz (Ben yağlamadan döküyorum herzaman)
*180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz
*Ben biraz kızarmış seviyorum; Kızarma süresini siz belirlersiniz* O yüzden ben süre belirtemiyorum
*Yapacağımız şerbet soğuk şerbet olacak
*Bir kaba koyup eriyene kadar karıştırıyoruz
*Şerbete, portakal yada limon suyu eklemek isterseniz eklediğiniz kadar normal suyu eşitleyin (2 bardak portakal, 2 bardak su)
*Pişen revaniye kepçe ile şerbetini yediriniz Sünger gibi emecektir
*Revaniler genelde yapıldığında altı şerbet çeker üstü kek gibi kalır Deneyim kazandıkça ayarlayabilirsiniz İnce bir şekilde yayarsanız normal kıvamda bir revani elde edersiniz ama harcınızdan daha küçük bir tepsi seçerseniz revaniniz ıslatılmış kek gibi olacaktır muhtemelen (Tat zevkleri kişiden kişiye değişebilir O yüzden tarifi kendinize göre yorumlayabilirsiniz)
*2 Yumurta
*1 Su Bardağı Şeker
*1 Su Bardağı Yoğurt
*Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ
*1 Paket Kabartma Tozu
*2 Su Bardağı İrmik
*1 Su Bardağı Un
Şerbeti İçin;
*4 Su Bardağı Şeker
*4 Su Bardağı Su
*(Şerbet koyu kıvamlı olması gerek O yüzden suyu bardağa koyarken her bir bardakta 1 parmak boşluk bırakabilirsiniz
Pratik Revani Tarifi Yapılışı
1
*Önce şeker ve yumurtayı çırpın (Köpük köpük olana kadar) daha sonra malzeme sırasına göre karıştırma kabına ekleyin
*Dilerseniz portakal yada limon kabuğu rendeleyebilirsiniz
*Kıvama gelen hamuru tepsiye döküyoruz (Ben yağlamadan döküyorum herzaman)
*180 derece fırında kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz
*Ben biraz kızarmış seviyorum; Kızarma süresini siz belirlersiniz* O yüzden ben süre belirtemiyorum
*Yapacağımız şerbet soğuk şerbet olacak
*Bir kaba koyup eriyene kadar karıştırıyoruz
*Şerbete, portakal yada limon suyu eklemek isterseniz eklediğiniz kadar normal suyu eşitleyin (2 bardak portakal, 2 bardak su)
*Pişen revaniye kepçe ile şerbetini yediriniz Sünger gibi emecektir
*Revaniler genelde yapıldığında altı şerbet çeker üstü kek gibi kalır Deneyim kazandıkça ayarlayabilirsiniz İnce bir şekilde yayarsanız normal kıvamda bir revani elde edersiniz ama harcınızdan daha küçük bir tepsi seçerseniz revaniniz ıslatılmış kek gibi olacaktır muhtemelen (Tat zevkleri kişiden kişiye değişebilir O yüzden tarifi kendinize göre yorumlayabilirsiniz)