iltasyazilim
FD Üye
Pratik Sağlıklı Ve Nefis Elma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet elma ( kişi sayısına göre)
*56 adet vişne ( isteğe bağlı)
*2 adet karanfil
*2 adet ceviz
*4 adet fındık
*1 tatlı kaşığı bal
Muhallebisi için;
*1 5 çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı pirinç unu
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı bal(artırılabilir)
Üzeri için;
*Tarçın
Pratik Sağlıklı Ve Nefis Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak elmaları soyup elmanın bütünlüğünü bozmadan içlerini sivri uçlu patates soyacağıyla (resmi mevcut) çıkarın Patates soyacağınız yoksa çay kaşığıyla da çıkarabilirsiniz Daha sonra elmaları bir tencereye alıp üzerini çok geçmeyecek şekilde su doldurun, içine karanfil ve vişneleri atın ( dondurulmuş veya kuru olabilir) vişne koymasanız da olur ben renk versin diye koydum Tencerenin kapağını kapatın ve elmaları 10 dakika kadar pişirin Yumuşayınca sudan alıp soğumaya bırakın Bu arada dövülmüş ceviz içi ve fındığı karıştırıp elmanın içine aldığı adar doldurup üzerine bal ekleyin Muhallebi için malzemeleri tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin Daha sonra elmaların üzerlerine dökün Üzerine de tarçın ekleyip ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
*2 adet elma ( kişi sayısına göre)
*56 adet vişne ( isteğe bağlı)
*2 adet karanfil
*2 adet ceviz
*4 adet fındık
*1 tatlı kaşığı bal
Muhallebisi için;
*1 5 çay bardağı süt
*1 tatlı kaşığı pirinç unu
*1 tatlı kaşığı nişasta
*1 tatlı kaşığı bal(artırılabilir)
Üzeri için;
*Tarçın
Pratik Sağlıklı Ve Nefis Elma Tatlısı Tarifi Yapılışı İlk olarak elmaları soyup elmanın bütünlüğünü bozmadan içlerini sivri uçlu patates soyacağıyla (resmi mevcut) çıkarın Patates soyacağınız yoksa çay kaşığıyla da çıkarabilirsiniz Daha sonra elmaları bir tencereye alıp üzerini çok geçmeyecek şekilde su doldurun, içine karanfil ve vişneleri atın ( dondurulmuş veya kuru olabilir) vişne koymasanız da olur ben renk versin diye koydum Tencerenin kapağını kapatın ve elmaları 10 dakika kadar pişirin Yumuşayınca sudan alıp soğumaya bırakın Bu arada dövülmüş ceviz içi ve fındığı karıştırıp elmanın içine aldığı adar doldurup üzerine bal ekleyin Muhallebi için malzemeleri tencereye alıp kaynayıp kıvam alana kadar karıştırarak pişirin Daha sonra elmaların üzerlerine dökün Üzerine de tarçın ekleyip ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun