iltasyazilim
FD Üye
Pratik Sarı Burma Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*Küçük fırın tepsisi için
*13 adet baklavalık hazır yufka
*125 gr tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
İçi için
*(İsteğe bağlı) 2, 5 su bardağı cevizrobot yada soğan makinasında çekilmiş olmalı
*1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet için
*3, 5 su bardağı su
*3 bardak toz şeker
*45 damla limon
Pratik Sarı Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağımızı eritelim soğusun Sıvı yağımızla karıştıralım sonra şerbetimizi ocağa koyalım Kaynadıktan sonra içine limonumuzu sıkalım kıvamı biraz koyulaşmalı Ocaktan alalım soğumaya bırakalım Yufkamızdan 1 adet alalım içine kaşık yada fırça yardımıyla bolca yağ sürelim şekerle karıştırdığımız cevizimizle aşırı olmayacak şekilde yufkamızı kaplayalım Oklava yada kalın bir şiş yardımıyla yufkamızı rulo yapalım İki uçtan yufkamızı ortaya doğru iterek büzülmesini sağlayalım ve oklavadan iterek çıkaralım aynı işlemi tepsimiz dolana denk gerçeklestirelim En son tüm tatlımızın üzerine kalan yağımızı tatlıda hiç kuru yer kalmayacak şekilde dökelim 160 derece fırında üzerleri kızarana denk pişirelim benim çok kısa sürede pişti o yüzden dk vermek istemedim Tatlımızı soğutalım Tatlı soğuk ,şerbet ılık olmalı yüzey ölçer derecesi olanlar şerbeti 50 derecede dökebilirler Not: Tatlımız piştiğinde tepside çok yağ gözükebilir tatlı soğurken o yağı tamamen çekecektirPüf noktası tatlı soğuk, şerbet ılık olmalı tatlınızı hemen fırına kaldırmayın hamur olur fırınınız iyice soğusun tatlımız kendini çekene kadar tezgahta üzeri açık kalsınİç malzeme olarak hindistan cevizi, tuzsuz yer fıstığı, şam fıstığı, fındık herhangi birini tercih edebilirsiniz mutlaka robotta çekin
Tabağımda açık renk gözüken hindistan cevizli diğerlerinde ceviz tercih ettim
*Küçük fırın tepsisi için
*13 adet baklavalık hazır yufka
*125 gr tereyağ
*1 su bardağı sıvı yağ
İçi için
*(İsteğe bağlı) 2, 5 su bardağı cevizrobot yada soğan makinasında çekilmiş olmalı
*1 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet için
*3, 5 su bardağı su
*3 bardak toz şeker
*45 damla limon
Pratik Sarı Burma Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle tereyağımızı eritelim soğusun Sıvı yağımızla karıştıralım sonra şerbetimizi ocağa koyalım Kaynadıktan sonra içine limonumuzu sıkalım kıvamı biraz koyulaşmalı Ocaktan alalım soğumaya bırakalım Yufkamızdan 1 adet alalım içine kaşık yada fırça yardımıyla bolca yağ sürelim şekerle karıştırdığımız cevizimizle aşırı olmayacak şekilde yufkamızı kaplayalım Oklava yada kalın bir şiş yardımıyla yufkamızı rulo yapalım İki uçtan yufkamızı ortaya doğru iterek büzülmesini sağlayalım ve oklavadan iterek çıkaralım aynı işlemi tepsimiz dolana denk gerçeklestirelim En son tüm tatlımızın üzerine kalan yağımızı tatlıda hiç kuru yer kalmayacak şekilde dökelim 160 derece fırında üzerleri kızarana denk pişirelim benim çok kısa sürede pişti o yüzden dk vermek istemedim Tatlımızı soğutalım Tatlı soğuk ,şerbet ılık olmalı yüzey ölçer derecesi olanlar şerbeti 50 derecede dökebilirler Not: Tatlımız piştiğinde tepside çok yağ gözükebilir tatlı soğurken o yağı tamamen çekecektirPüf noktası tatlı soğuk, şerbet ılık olmalı tatlınızı hemen fırına kaldırmayın hamur olur fırınınız iyice soğusun tatlımız kendini çekene kadar tezgahta üzeri açık kalsınİç malzeme olarak hindistan cevizi, tuzsuz yer fıstığı, şam fıstığı, fındık herhangi birini tercih edebilirsiniz mutlaka robotta çekin
Tabağımda açık renk gözüken hindistan cevizli diğerlerinde ceviz tercih ettim