Hanenizde sık sık yaptığınız poğaça tanımlarına bir yenisi daha eklendi. Sarımsak sevenlerin çok beğeneceği bir tanımlarla sizlerle önünüzdeyiz. Dışı çıtır çıtır içi ise yumuşacık olan sarımsaklı minik poğaça tanımlarını pratik bir formda yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte tanımı...
Yemek pişirirken lezzet vermek için yaygın olarak kullanılan sarımsak, vücut sıhhati açısından epeyce yararları ziyadedir. Kokusu nedeniyle tüketilmeyen sarımsak piştiği devir koku tesirini kaybeder. Sizde sarımsak tüketmeyi çok seviyor ve kokusu nedeniyle tüketemiyorsanız pratik sarımsaklı poğaça tanımını deneyebilirsiniz. Prodüksiyonu hayli kolay tadı ise mükemmel olan minik poğaçalar adeta dereotlu poğaçaya rakip olacak.
SARIMSAKLI POĞAÇA TANIMI:
MATERYALLER
Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 yumurta (akı içine sarısı üzerine)
1 paket instant maya
1 çay bardağı likit yağ
1 çorba kaşığı yumuşak margarin
3 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
İçi için;
Yarım demet dereotu
50 gram yumuşak margarin
2 diş sarımsak
İsteğe bağlı peynir
Bir tutam maydanoz
YAPILIŞI
Hamur materyallerini derin bir kabın içerisinde süratlice karıştırın. Ele yapışmayacak kıvamda olduğunda yarım saat kadar bekletin.
Bekletilen hamuru ikiye bölün arından istediğiniz büyüklükte modüllere ayırın.
Bu sırada iç harcı hazırlayın. İstediğiniz büyüklükte poğaçanın içerisine sarımsaklı karışımı ekledikten sonra yuvarlayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye tüm hamuru şıkça yerleştirin.
15 dakika kadar tepside beklettikten sonra yumurta sarısını kenarlara ve üzerine sürün.
230 aşama fırında 15 dakika kızarana kadar pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...