iltasyazilim
FD Üye
Pratik Şeftali Güzellemesi Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket Dr Outker muhallebi
*1 paket Dr Outker toz krem şanti
*5 su bardağı süt
*2 adet iri şeftali
*Şam fıstığı
Pratik Şeftali Güzellemesi Tarifi Yapılışı Tarifin daha anlaşılabilir olması için her detayı fotoğrafladım ve numaralandırdım Anlatırken numaralar üzerinden tarifi detaylandıracağım
1) Şeftalinin kabuklarını soyun ve dilimleyin Buharda haşlayın Şeftali ne çok yumuşak ne de çok sert olacak Bir çatal yardımı ile bakarak, kontrollü bir şekilde buharda haşlayın
2) Şeftalileri haşladıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutun Böylece haşlamadan sonraki pişme durumunu durdurmuş olursunuz
3) 5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın Üzerine Dr Outker muhallebi poşetinin tamamını boşaltın Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 1 paket krem şanti poşetini yavaş yavaş muhallebiye ekleyerek karıştırın 12 dk Kadar daha pişirince ocaktan alın Muhallebiye toz krem şanti eklemek muhallebinin aromasını daha güzel yapmakla beraber, tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra kesip servis yapabilecek kadar koyu kıvamlı bir muhallebi de elde etmiş olursunuz
4) Bu tatlıyı kupta ve tabakta olmak üzere 2 farklı sunumla hazırladım İlk olarak kupa biraz muhallebi koyun Muhallebinin üzerine şeftali koyun ve tekrar üzerine muhallebi dökün
5) Kenarlara şeftali dilimlerini dizip, ortasına muhallebi dökün Üzerine yaprak şeklinde dilimlediğim şam fıstığı ile son dokunuşları yaptım ve tatlımız servise hazırdır Siz isterseniz üzerine toz veya iri çekilmiş şam fıstığı dökerekte servis yapabilirsiniz
6) Diğer bir sunum ise tabaklara hazırlamak Şeftalileri zevkinize göre dizin Üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi dökerek, şam fıstıkları ile süsleyin
Bu tarifi çilekle de hazırlayabilirsiniz
Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın Afiyet olsun
*1 paket Dr Outker muhallebi
*1 paket Dr Outker toz krem şanti
*5 su bardağı süt
*2 adet iri şeftali
*Şam fıstığı
Pratik Şeftali Güzellemesi Tarifi Yapılışı Tarifin daha anlaşılabilir olması için her detayı fotoğrafladım ve numaralandırdım Anlatırken numaralar üzerinden tarifi detaylandıracağım
1) Şeftalinin kabuklarını soyun ve dilimleyin Buharda haşlayın Şeftali ne çok yumuşak ne de çok sert olacak Bir çatal yardımı ile bakarak, kontrollü bir şekilde buharda haşlayın
2) Şeftalileri haşladıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutun Böylece haşlamadan sonraki pişme durumunu durdurmuş olursunuz
3) 5 su bardağı sütü bir tencereye boşaltın Üzerine Dr Outker muhallebi poşetinin tamamını boşaltın Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca 1 paket krem şanti poşetini yavaş yavaş muhallebiye ekleyerek karıştırın 12 dk Kadar daha pişirince ocaktan alın Muhallebiye toz krem şanti eklemek muhallebinin aromasını daha güzel yapmakla beraber, tatlıyı buzdolabında soğuttuktan sonra kesip servis yapabilecek kadar koyu kıvamlı bir muhallebi de elde etmiş olursunuz
4) Bu tatlıyı kupta ve tabakta olmak üzere 2 farklı sunumla hazırladım İlk olarak kupa biraz muhallebi koyun Muhallebinin üzerine şeftali koyun ve tekrar üzerine muhallebi dökün
5) Kenarlara şeftali dilimlerini dizip, ortasına muhallebi dökün Üzerine yaprak şeklinde dilimlediğim şam fıstığı ile son dokunuşları yaptım ve tatlımız servise hazırdır Siz isterseniz üzerine toz veya iri çekilmiş şam fıstığı dökerekte servis yapabilirsiniz
6) Diğer bir sunum ise tabaklara hazırlamak Şeftalileri zevkinize göre dizin Üzerine hazırlamış olduğunuz muhallebiyi dökerek, şam fıstıkları ile süsleyin
Bu tarifi çilekle de hazırlayabilirsiniz
Sofranızdan bereket, muhabbet ve sevdikleriniz eksik olmasın Afiyet olsun