Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik Şeftalili Porridge

Pratik Şeftalili Porridge
0
118

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Pratik Şeftalili Porridge Tarifi İçin Malzemeler

*3 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi
*1 su bardağı laktozsuz süt (yağsız veya yarım yağlı süt de olur)
*Yarım çay kaşığı tarçın
*1 – 2 tatlı kaşığı bal
*1 adet şeftali (meyveler damak zevkine göre değiştirilebilir)

Üzeri İçin;


*File Badem veya bitter damla çikolata

Pratik Şeftalili Porridge Tarifi Yapılışı
Porridge çok duyurucu ve lifli bir öğün, ingilizlerde daha çok sabah kahvaltısı veya öğle yemeği olarak tüketilir Özellikle şeker tüketmek istemeyenler için tatlı krizlerine birebir pişirilmeyen çok pratik ve düşük kalorili bir tarif kesinlikle tavsiye ederim Porridge normalde pişirilir fakat pişirildiğinde hem daha zahmetli oluyor hem de mutlaka tavaya yapışıyor O yüzden ben hep pişirmeden yapıyorum hem tat olarak pişmişine göre daha güzel oluyor hem de yaz aylarında soğuk bir şeçenek oluyor
Tarife gelecek olursak; Bir kaseye 3 5 çorba kaşığı yulaf ezmesi ve yarım çay kaşığı tarçın ekleyip tarçını yulaflarla karıştırıyoruz, üzerine 1 su bardağı sütü döktükten sonra balı ekleyip tekrar tüm malzemeleri kaşıkla karıştırıyoruz (Balı yulaflara yapışmaması için sütü ekledikten sonra ilave ediyoruz) En az 30 dakika kadar oda sıcaklığında veya buzbolabında yulafların yumuşaması için bekletiyoruz Yulaflar sütü çekip yumuşadıktan sonra meyvemizi küçük parçalara kesip yulafımıza ilave ettikten sonra yemeye hazır Arzuya göre geceden yapıp kapaklı bir kapta muhafaza ederek sabah tüketebiliriz fakat en fazla 10 saatte tüketmemiz gerekiyor yoksa yulaflar bozulup sulanabiliyor
Afiyet olsun
 
858,496Konular
981,881Mesajlar
29,920Kullanıcılar
Üst Alt