Pastanelerde satılan lezzetli tuzlu kurabiyenin sırrının ne olduğunu biliyor musunuz? Pastanelerde çalışan şeflerden enfes tuzlu kurabiyenin sırrını öğrendik. İşte tam kıvamında ve çayın yanında afiyet yiyeceğiniz sirkeli tuzlu kurabiye tanımı...
Çay yahut kahvenin yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes tuzlu kurabiye, günün her saatinde tüketilebilecek bir lezzet. Ekseriyetle pastaneden alınan tuzlu kurabiyenin lezzetli olmasının sırrı içerisinde bir ölçü sirke konulmasıymış. Hem lezzeti hem de tam kıvamında olan tuzlu kurabiye, kavanozda da saklanabilecek bir tanım. Pkei pastanelerde yapılan tuzlu kurabiyenin tanımı nedir?
SİRKELİ TUZLU KURABİYE TANIMI:
GEREÇLER
3 su bardağı un
250 gram tereyağı
1 çay bardağı likit yağ
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
1 adet yumurta
Çörek otu
YAPILIŞI
Oda sıcaklığında olan tereyağı, likit yağ ve yumurtayı bir kabın içerisine alın ve şıkça karıştırın.
Un hariç kalan gereçleri de yavaş yavaş ekleyerek elinizle karıştırın.
Daha sonra unu eleyerek yavaş yavaş karışımın içerisine ek edin ve yoğurun.
Biraz dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın ya da istediğiniz formu kalıpla verin. Üzerilerine yumurta sürüp çörek otu serperek yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
180 kademelik fırında 12 dakika kadar üzeri kızana kadar pişirin.
Soğuduğunda servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...