iltasyazilim
FD Üye
Pratik Söbiyet Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket baklavalık yufka
*Tereyağı
Arası için;
*2 bardak süt
*1 çay bardağı irmik
*Toz fıstık
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
Pratik Söbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti ocağa alınır Kıvam alıncaya kadar kaynatılır Bir kaç damla limon suyu damlatılır 5 dk daha kaynadıktan sonra kapatılır ve soğumaya bırakılır Krema için süt ve irmik ocağa alınıp koyulaşana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır Daha sonra yufkalar tezgaha alınır 3 katta bir yağlamak üzere 12 kat yapılır ve kare kesilir Arasına krema ve fıstık konulup muska şeklinde kapatılır, tepsiye dizilir En son üzerine tereyağ gezdirilir ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür Elinize sağlık, afiyet olsun
*1 paket baklavalık yufka
*Tereyağı
Arası için;
*2 bardak süt
*1 çay bardağı irmik
*Toz fıstık
Şerbeti için;
*4 su bardağı su
*3 su bardağı toz şeker
Pratik Söbiyet Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbeti ocağa alınır Kıvam alıncaya kadar kaynatılır Bir kaç damla limon suyu damlatılır 5 dk daha kaynadıktan sonra kapatılır ve soğumaya bırakılır Krema için süt ve irmik ocağa alınıp koyulaşana kadar pişirilir ve soğumaya bırakılır Daha sonra yufkalar tezgaha alınır 3 katta bir yağlamak üzere 12 kat yapılır ve kare kesilir Arasına krema ve fıstık konulup muska şeklinde kapatılır, tepsiye dizilir En son üzerine tereyağ gezdirilir ve 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir İlk sıcağı çıkan tatlıya soğuk şerbet dökülür Elinize sağlık, afiyet olsun