Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Pratik su böreği nasıl yapılır? En kolay su böreği tarifi

Pratik su böreği nasıl yapılır? En kolay su böreği tarifi
0
130

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
en_pratik_yalanci_su_boregi_nasil_yapilir_1547888504_7384.png

Sabah kahvaltıların, hatun günlerinin vazgeçilmez lezzeti olan su böreği imalatı ve tanımı sıkıntı olduğu için yapmak istemiyorsanız sizler için hazırladığımız yalancı yani hazır yufkadan yapılan pratik su böreği tanımını deneyebilirsiniz. Hanede basitçe hazırlayabileceğiniz enfes su böreğinin tanımını haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Su böreği, ağızda dağılan tadı ve hafif olmasıyla 7'den 70' herkesin severek tükettiği börek çeşidinden biridir. Son günlerde Google'nin en çok arananları arasında listenin en başında mahal alan su böreğinin hem pratik hem de kısa vadede hazırlanabilen tanımını hazırladık. Hem çay saatlerinde hem de sabah kahvaltılarında severek yiyeceğinzi su böreğinin hane imalatı yöntemi çok hafiftir. Fakat lezzetli ve kıvamı bölgesinde bir su böreği yapmak çetin olabilir. Türk mutfağının meşhur ve esaslı lezzetlerinden biri olan su böreğini hanede pişirmeyi sizlerde merak ediyorsanız bu metnimiz tam size nazaran. Pratikliği ve tam kıvamında olan bu lezzet adeta misafirlerinizi şaşırtacak. 



YALANCI SU BÖREĞİ TANIMI:

MATERYALLER

6 adet yumurta
6 adet yufka
1 litre süt
1 buçuk çay bardağı zeytinyağı
250 gram kaşar loru
100 gram tereyağ

RFcTB_1547888571_3018.jpg

YAPILIŞI

Derin bir kabın içerisinde yumurtaları şıkça çırpın. Ardından içerisine süt ve yağı ek edip çırpmaya devam edin.

Hazırlanan bu karışımdan 2 su bardağı kadarını bir kenara ayırın.

Kare bir fırın tepsisini yağlayıp yufkalardan birisini buruşturarak tepsinin dibine yayın. Daha sonra bir yufkayı alın ve hazırlanan karışıma batırarak ıslatın. Tekrar buruşturarak tepsinin üzerine serin.

Kaşar lorunu 4'e ayırın ve bir kesimini tepsideki yufkaların üzerine serpiştirin. Kalan karışımın 4’te 1’ini de bu peynirlerin üzerine gezdirerek dökün.

6vLNh_1547889056_3636.jpg

Böylece hızlıca ıslatıp tepsiye serdiğiniz yufkaların her seferinde üstlerine peynir ve yumurtalı karışımdan dökerek tüm yufkaları bitirin.

En üstteki yufkanın üzerine ise kenara ayırdığınız 2 su bardağı karışımı dökün. Tereyağını ise kesimler halinde üzerine koyun.

190 aşama fırında kızarana kadar pişirin. 25 dakika kadar sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 
858,496Konular
982,170Mesajlar
30,111Kullanıcılar
skkskSon üye
Üst Alt