iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler:
2 adet yufka
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
12 çay bardağı su
150 gr beyaz peynir
12 demet maydanoz
Yapılışı:
Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz) Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün Tekrar yufka parçalarını koyun
Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı sukoyun
Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin
2 adet yufka
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
12 çay bardağı su
150 gr beyaz peynir
12 demet maydanoz
Yapılışı:
Küçük bir tepsiyi sıvı yağ ile yağlayın Yufkaların her birini 12 parçaya ayırın
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve sütü karıştırın Ufalanmış beyaz peynire ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın (Kalp şeklinde bir kalıp da kullanabilirsiniz) Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan biraz dökün Tekrar yufka parçalarını koyun
Yufkaların üzerine maydanozlu peynir serpin Peynirin üzerine tekrar yufka koyup, kalan yoğurtlu sütlü karışımı dökün Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına 1 çay bardağı sukoyun
Böreği 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya yaklaşık yarım saat pişirin