iltasyazilim
FD Üye
Pratik Tatlım Tarifi İçin Malzemeler
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ (Tavsiyem yarım su bardağından fazla tam su bardağından az olursa daha iyi sonuç alabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Pratik Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Un harici bütün malzemeleri karıştırma kabında karıştır
*Sonrasında un ilave et
*Güzelce toparlanmış ele yapışmayan bir hamur oluşturun
*Hamurunuz az yağlı olursa un ilave etmeyin
*Püf noktası zaten hamurun birazcık yağlı olması
*Şekil verirken zorlanırsanız panik yapmayın normali budur zaten
*Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra minik parçalar halinde bölüp yağlanmış tepsiye uzunlamasına yuvarlayıp yerleştirin
*Bütün hamuru dizdikten sonra çatalla hafifçe üzerine bastırın
*Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün
*Isıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Tabi bu sırada şerbeti hazırlamayı unutmayın
*Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve şerbetin altını da kapatın
*Sıcak tatlıya sıcak şerbet unutmayın
*İkisini aynı anda birleştirin yani Cossss diye ses gelmeli tatlılarınız tepside oynayabilir Eğer tatlı şerbeti hemen çektiyse tatlınız tam kıvamında olmuş demektir
Yorumlarınızı bekliyorum Şimdiden herkese afiyet olsun
*2 yumurta
*1 su bardağı sıvı yağ (Tavsiyem yarım su bardağından fazla tam su bardağından az olursa daha iyi sonuç alabilirsiniz)
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Aldığı kadar un
Şerbeti için:
*3 su bardağı şeker
*4 su bardağı su
Pratik Tatlım Tarifi Yapılışı
1
*Un harici bütün malzemeleri karıştırma kabında karıştır
*Sonrasında un ilave et
*Güzelce toparlanmış ele yapışmayan bir hamur oluşturun
*Hamurunuz az yağlı olursa un ilave etmeyin
*Püf noktası zaten hamurun birazcık yağlı olması
*Şekil verirken zorlanırsanız panik yapmayın normali budur zaten
*Hamurumuzu iyice yoğurduktan sonra minik parçalar halinde bölüp yağlanmış tepsiye uzunlamasına yuvarlayıp yerleştirin
*Bütün hamuru dizdikten sonra çatalla hafifçe üzerine bastırın
*Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün
*Isıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin
*Tabi bu sırada şerbeti hazırlamayı unutmayın
*Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve şerbetin altını da kapatın
*Sıcak tatlıya sıcak şerbet unutmayın
*İkisini aynı anda birleştirin yani Cossss diye ses gelmeli tatlılarınız tepside oynayabilir Eğer tatlı şerbeti hemen çektiyse tatlınız tam kıvamında olmuş demektir
Yorumlarınızı bekliyorum Şimdiden herkese afiyet olsun