Türk mutfağının sevilen tanımlarından biri olan mücver, küçük büyük herkesin beğendiği yemekler arasındadır. Günün her saatinde bayıla bayıla yiyebileceğiniz mücver, kabaktan olduğu üzere öteki sebzelerden de yapılabilir. Mücverde esas kabağın un ve yumurta ile bağlanmasıdır. Üzerine yoğurtla servis edebileceğiniz enfes mücverin tanımına metnimizden ulaşabilirsiniz.
Mücver; ana gereci kabak olan yumurta ve un ile hamanlanarak pişirilen bir zerzevat yemeğidir. Köfteye rakip olan mücver, Türk mutfağının en eski ve esaslı tanımları arasında taraf alır. Kokusuyla mutfağı saran prodüksiyonu çok yalın bir ara öğün velev akşam yemeği bile olabilir. Ekseriyetle altın günlerinin ve çay saatlerinin en pratik lezzetlerinden biri olan mücveri 15 dakikada pratik bir formda hazırlayabileceğiniz tanımı sizlerin beğenisine sunuyoruz. İster fırında yapın velev tavada kızartarak yapabileceğiniz enfes mücverin tanımı bugünkü metnimizde bulabilirsiniz.
MÜCVER TANIMI:
GEREÇLER
3 adet orta uzunluk kabak
3 adet yumurta
3 kahve fincanı un
4-5 kısım taze soğan
1 küçük modül beyaz peynir
1 küçük demet dereotu
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Pratik bir formda mücver hazırlamak istiyorsanız öncelikle kabakları haşlayın. Daha sonra rendeleyip içerisine kalan gereçleri ekleyin.
Şıkça yoğurduktan sonra dinlenmesi için üzerini kapatıp bir vade bekletin.
Daha sonra tavada yağı kızdırın ve kaşık yardımıyla hamurdan modüller alıp yağın içerisine bırakın.
Şıkça alt üst pişirdikten sonra üzerine sarımsaklı sosla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.