Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmezi dondurmayı hanede kendiniz yapmak velev misiniz? ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak sizlere, sıhhat ve pratik dondurma tanımları veriyoruz. İşte gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz 4 leziz dondurma tarifi…
Çilekli dondurma tanımı
Gereçler;
- 500 ml. krema
- 300 gram çilek
- 180 gram beyaz çikolata
- 30 gram süt tozu
Beyaz çikolatayı küçük kesimlere ayırıp cam bir kaseye aldıktan sonra benmari yolu eritin. Farklı bir tencerede süt tozu ve kremayı karıştırarak pişirim. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve erittiğiniz beyaz çikolatanın içerisine ek edip süratlice karıştırın. Yıkayıp kuruladığınız çilekleri mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin. Evvelden soğuttuğunuz cam bir kabın içine kremalı karışımı ve çilek püresini koyun, şıkça çırpın. Yaklaşık 15 dakika çırptıktan sonra karışımın ağzını kapatıp derin dondurucuda 10-12 saat kadar bekletin.
Avokadolu dondurma tanımı
Gereçler;
- 3 adet orta uzunluk olgun avokado
- 2 yemek kaşığı bal
- 200 ml. süt
- 1/2 su bardağı sıvı krema
- 1/4 adet taze sıkılmış lime suyu (yeşil limon)
Olgun avokadoları ikiye bölün. Kabuk kısımlarından bir kaşık yardımıyla ayırıp mutfak robotuna alın. Üzerine gayrı materyalleri ekleyip püre haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı dondurma kalıplarına koyun. Üst kısmını alüminyum folyo ile kapatıp ortalarına tahta dondurma çubuklarını geçirin. En az 4 saat derin dondurucuda beklettikten sonra dondurmanızı yiyebilirsiniz.
Muzlu şekersiz dondurma
Materyaller;
- 4 adet olgun muz
- 1 yemek kaşığı bal
- 7-8 adet ceviz içi
Muzların kabuklarını soyup dilimleyin ve buzdolabı poşetine koyup derin dondurucuda en az 4 saat bekletin. Donan muzları 1-2 dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra mutfak robotundan geçirin. Muzlar krema kıvamına gelince içine balı ekleyip karıştırın. Dilerseniz içerisine toz kakao da ek edebilirsiniz. Daha soğuk olmasını isterseniz karışımı derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletebilirsiniz. Cevizleri de minik modüller halinde dondurmanızın içerisine ekleyebilir yahut süsleme için kullanabilirsiniz.
Karadutlu dondurma tanımı
Gereçler;
- 250 gram karadut
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 250 gram yoğurt
- 1 çorba kaşığı bal
- 1 adet lime kabuğunun rendesi
- 1 adet lime suyu
Karadutları ve pudra şekerini koyup mutfak robotunda püre haline getirin. Munfasıl bir kapta yoğurt, bal, lime suyu ve lime kabuğunu karıştırın. Kullanacağınız dondurma kalıplarına birer çorba kaşığı yoğurtlu karışımdan koyup, kalıpları derin dondurucuda 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra kalıpları dondurucudan çıkarıp üzerlerine karadut püresinden birer çorba kaşığı ek edin ve tekrar dondurucuya koyup 15 dakika daha bekletin. Bu süreci gereçleriniz bitene kadar tekrar edin. Son olarak, dondurma çubuklarını hafifçe bastırarak ortalarına yerleştirin ve dondurucuda 2 saat soğumalarını bekleyin.
Pratik ve sağlıklı dondurma tanımlarını öğrendiniz. Afiyet olsun!