Pratik ama sunumu şık bir tatlı tarifi arıyorsanız yoğurt tatlısı tam size göre. Hem az malzemeli olması hem de pratikliğiyle severek yapabileceğiniz yoğurt tatlısı ilk bakışta revaniyi andırıyor. Ancak bu tarif yoğurtla yapılıyor. Çayın yanında muhteşem uyumu yakalayacak yoğurt tatlısının tarifi yazımızda.
Bol bol şerbeti ve içerisindeki çıtır çıtır irmikle buluşan yoğurtlu tatlısı, bu tatlı revani gibi oluyor ama tadı daha hafif bir lezzet. Misafir ağırladığımız ve vaktimizin kısıtlı olduğu zamanlarda hemencecik yapabileceğiniz bir tatlı. Yoğurtla buluşan irmik, şerbetle lezzetleniyor. Son günlerin Google üzerinde en çok aratılan tarifi yoğurt tatlısı, çay saatlerinde, özel günlerinizde veya bayramlarda, misafirlerinize kolay vede lezzetli bir tatlı ikram etmek isterseniz, tam kıvamında yoğurt tatlısı tarifini mutlaka deneyin.
YOĞURT TATLISI TARİFİ:
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 paket şekerli vanilin
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı yoğurt
3 çay bardağı un
50 ml eritilmiş margarin
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzeri için için;
Kaymak
Toz antep fıstığı
GÜVEÇTE YOĞURT TATLISI TARİFİ İÇİN TIKAYIN...
YAPILIŞI
Tatlıya yapmaya öncelikle şerbetini ocağa koyarak başlayın. Şerbet kaynarken kekini hazırlayabilirsiniz.
Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Daha sonra içerisine eritilmiş margarini, yoğurdu ve irmiği ekleyin. Karıştırmaya devam ederken toz ürünleri eleyerek karışımın içerisine ilave edin.
Son olarak iyice yağlanmış ısıya dayanıklı cam tepsiye karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkan kekin üzerine şerbeti dökerek eşit dilimlere ayırın.
Ardından üzerilerine kaymak ve toz antep fıstığı serperek servis edin.
Afiyet olsun...