iltasyazilim
FD Üye
2 yufka
100 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı domates salçası
Pul biber
Nane
Biz çalışan kadınların en büyük dertlerinden biri eve gelir gelmez şipşak hazırlayabileceğimiz yemekler bulmak İşte bu da öyle zamanlar için kurtarıcı olabilecek bir tarif Hem çok pratik hem çok lezzetli Denerseniz benimle hemfikir olacağınıza nerdeyse eminim ? Geçelim tarifimize:
Öncelikle soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiberle harmanlıyoruz Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz Kenarlarını hafifçe içe doğru katlıyoruz Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan dizip sıkı sıkı sarıyoruz Ortalama bir parmak kalınlığında dilimliyoruz ve bol kızgın yağda kızartıyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz Yağ sosu için yağın içine Salça ve baharatları ekleyip hafifçe kızdırıyor ve yoğurdun üzerine döküyoruz Tamamdır ?
Yoğurdunu servisten hemen önce dökmelisiniz ki kızarmış yufkanın çıtırlığı kaybolmasın Çıtır çıtır bir mantı Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Herkese sevgiler
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
100 gr kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Üzeri için
Yoğurt
Sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı domates salçası
Pul biber
Nane
Biz çalışan kadınların en büyük dertlerinden biri eve gelir gelmez şipşak hazırlayabileceğimiz yemekler bulmak İşte bu da öyle zamanlar için kurtarıcı olabilecek bir tarif Hem çok pratik hem çok lezzetli Denerseniz benimle hemfikir olacağınıza nerdeyse eminim ? Geçelim tarifimize:
Öncelikle soğanı rendeleyip kıyma tuz ve karabiberle harmanlıyoruz Yufkayı ortadan ikiye bölüyoruz Kenarlarını hafifçe içe doğru katlıyoruz Yufkanın geniş tarafına kıymalı harçtan dizip sıkı sıkı sarıyoruz Ortalama bir parmak kalınlığında dilimliyoruz ve bol kızgın yağda kızartıyoruz Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz Yağ sosu için yağın içine Salça ve baharatları ekleyip hafifçe kızdırıyor ve yoğurdun üzerine döküyoruz Tamamdır ?
Yoğurdunu servisten hemen önce dökmelisiniz ki kızarmış yufkanın çıtırlığı kaybolmasın Çıtır çıtır bir mantı Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun Herkese sevgiler
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız