iltasyazilim
FD Üye
Yaş pastayı andıran, biraz zahmetli fakat tadı ve besin değeriyle evlerde özellikle çocuklar için fazlaca tercih edilen bir tatlı türüdür prenses kek Peki prenses kek nasıl yapılır?
Malzemeler
15 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 su bardağı sü t(1 bardağı kek için, bir bardağı ıslatmak için, bir bardağı ise krem şanti için)
1 paket vanilya (isteğe göre arttırılabilir)
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket hazır beyaz çikolata sosu
1 paket krem şanti
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
Kek yapımı;
Bir kap içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın Köpükler çıkana kadar çırpılmalı
Yağ ve 1 bardak sütü koyup çırpmaya devam edin
Sıvı malzemeler yedirildikten sonra un, kabarma tozu ve vanilyayı ilave ederek yoğurmaya devam edin Elde edilen malzemenin kıvamı yoğunlaştığında spatula benzeri bir aletle devam edebilirsiniz
Fırını açıp beş dakika kadar ısıtın Ardından bir tepsiye yağlı kağıt sererek malzemeyi döküp fırına verin Keki 180 derecede pişirin
Kekin pişmesinin ardından fırından çıkarın ve 1015 dakika kadar soğuması bekleyin
Ardından üzerine çatal ile aralıklarla delikler açın Ve bir bardak (bazen daha az da olabilir) süt ile kaşıkla üzerinde gezdirerek keki ıslatın
Bisküvileri parçalamadan kekinin üzerine yatay olarak dizin
Ardından hazır alınan beyaz çikolata sosunu sıcakken bisküvilerin üzerine yayın
Ardından krem şantiyi hazırlayın Üzerinde yazan tarife göre hazırlayın ve buzdolabına soğuması için yerleştirin
Hem bisküvilerin üzerine yaydığımız beyaz çikolata sosu hem de krem şanti soğuduğunda krem şantiyi bir kaşık ile üzerine güzelce yedirin
Bir miktar bisküvi artması gerekmektedir Bunları robotla çekin Ardından Hindistan ceviziyle karıştırın
En son olarak hazırlanılan bu karışımı hazırladığınız kekin üzerine serpin Üstü tamamen karışımla kaplandıktan sonra hazırdır Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz
Malzemeler
15 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
3 su bardağı sü t(1 bardağı kek için, bir bardağı ıslatmak için, bir bardağı ise krem şanti için)
1 paket vanilya (isteğe göre arttırılabilir)
1 paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı Hindistan cevizi
1 paket hazır beyaz çikolata sosu
1 paket krem şanti
1 paket kakaolu bisküvi
Yapılışı
Kek yapımı;
Bir kap içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın Köpükler çıkana kadar çırpılmalı
Yağ ve 1 bardak sütü koyup çırpmaya devam edin
Sıvı malzemeler yedirildikten sonra un, kabarma tozu ve vanilyayı ilave ederek yoğurmaya devam edin Elde edilen malzemenin kıvamı yoğunlaştığında spatula benzeri bir aletle devam edebilirsiniz
Fırını açıp beş dakika kadar ısıtın Ardından bir tepsiye yağlı kağıt sererek malzemeyi döküp fırına verin Keki 180 derecede pişirin
Kekin pişmesinin ardından fırından çıkarın ve 1015 dakika kadar soğuması bekleyin
Ardından üzerine çatal ile aralıklarla delikler açın Ve bir bardak (bazen daha az da olabilir) süt ile kaşıkla üzerinde gezdirerek keki ıslatın
Bisküvileri parçalamadan kekinin üzerine yatay olarak dizin
Ardından hazır alınan beyaz çikolata sosunu sıcakken bisküvilerin üzerine yayın
Ardından krem şantiyi hazırlayın Üzerinde yazan tarife göre hazırlayın ve buzdolabına soğuması için yerleştirin
Hem bisküvilerin üzerine yaydığımız beyaz çikolata sosu hem de krem şanti soğuduğunda krem şantiyi bir kaşık ile üzerine güzelce yedirin
Bir miktar bisküvi artması gerekmektedir Bunları robotla çekin Ardından Hindistan ceviziyle karıştırın
En son olarak hazırlanılan bu karışımı hazırladığınız kekin üzerine serpin Üstü tamamen karışımla kaplandıktan sonra hazırdır Biraz dinlendirip servis edebilirsiniz