iltasyazilim
FD Üye
Prenses Tacı Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket istediğiniz meyveli jöle (Ben çilek kullandım)
*Yarım kg çilek
Muhallebi için;
*4 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
*1 paket toz şanti
Prenses Tacı Tarifi Yapılışı
Joleyi Dr Oetker kullanma tavsiyesi ile Verilen ölçüde yarım bardak eksik şu ile jöle hazırlanır Prenses tacının içine doğranan çilekler atılır Üzerine sıcak jöle dökülür ve biraz karıştırılıp üzeri düzlenir Bu jöle dolapta siz muhallebiyi yapana kadar yaklaşık yarım saat bekletilir Muhallebi için irmik ile süt irmik biraz açılana kadar pişirilir Üzerine şeker eklenir ve özlesip şeker eriyene muhallebi olana dek kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp üzerine margarin vanilya koyun Ilıyana kadar karıştırın biraz bekletin Üzerine krem şanti ekleyip mikserle çırpın ve joleyi üzerine kaşık ile yavaş yavaş doldurun iyice düzleyip buzdolabında 1 saat bekletin Tatlınız hazır afiyet olsun*
*1 paket istediğiniz meyveli jöle (Ben çilek kullandım)
*Yarım kg çilek
Muhallebi için;
*4 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı irmik
*6 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı margarin yada tereyağı
*1 paket toz şanti
Prenses Tacı Tarifi Yapılışı
Joleyi Dr Oetker kullanma tavsiyesi ile Verilen ölçüde yarım bardak eksik şu ile jöle hazırlanır Prenses tacının içine doğranan çilekler atılır Üzerine sıcak jöle dökülür ve biraz karıştırılıp üzeri düzlenir Bu jöle dolapta siz muhallebiyi yapana kadar yaklaşık yarım saat bekletilir Muhallebi için irmik ile süt irmik biraz açılana kadar pişirilir Üzerine şeker eklenir ve özlesip şeker eriyene muhallebi olana dek kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp üzerine margarin vanilya koyun Ilıyana kadar karıştırın biraz bekletin Üzerine krem şanti ekleyip mikserle çırpın ve joleyi üzerine kaşık ile yavaş yavaş doldurun iyice düzleyip buzdolabında 1 saat bekletin Tatlınız hazır afiyet olsun*
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.