iltasyazilim
FD Üye
Prenses Tatlısı
Malzemeler
Tabanı İçin:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Üst Katı İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Arası İçin:
Evde olan herhangi bir kaymaksız büskivi
YAPILIŞI:
Taban için gereken malzemeleri yağ ve vanilya hariç karıştırın, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
Yağı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile bikaç dakika pütürsüz hal alana kadar çırpın
Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız orta boy bir cam tepsiye dökün, üzerine bisküvi dizin
Üst katı için gereken malzemeleri karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin Hazırladığınız muhallebiyi yine çırpıcı ile çırpın
Koyu renkli muhallebiyi bisküvilerin üzerine eşit biçimde dökün, üzerini düzeltin
Buzdolabında tercihen bir gün dinledirip istediğinizi gibi süsleyerek servis edin
Ben dinlendirmedim aceleye göre dinlendirmeden de yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun
Malzemeler
Tabanı İçin:
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı nişasta
Üst Katı İçin:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
3,5 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
Arası İçin:
Evde olan herhangi bir kaymaksız büskivi
YAPILIŞI:
Taban için gereken malzemeleri yağ ve vanilya hariç karıştırın, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin
Yağı ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile bikaç dakika pütürsüz hal alana kadar çırpın
Hazırladığınız muhallebiyi ıslattığınız orta boy bir cam tepsiye dökün, üzerine bisküvi dizin
Üst katı için gereken malzemeleri karıştırın, orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin Hazırladığınız muhallebiyi yine çırpıcı ile çırpın
Koyu renkli muhallebiyi bisküvilerin üzerine eşit biçimde dökün, üzerini düzeltin
Buzdolabında tercihen bir gün dinledirip istediğinizi gibi süsleyerek servis edin
Ben dinlendirmedim aceleye göre dinlendirmeden de yiyebilirsiniz
Afiyet Olsun