Amerika Otizm Derneği, otizmi tipik olarak erken çocukluk devrinde ortaya çıkan ve bireyin toplumsal maharetlerini, bağlantısını, münasebetlerini ve otokontrolünü etkileyen, hayat uzunluğu devam eden gelişimsel bir bozukluk olarak tanımlar. Ayrıyeten otizmin, insanları farklı derecelerde etkileyen bir 'spektrumu' vardır. Otizm belirtileri tipik olarak 2-3 yaşlarındaki bireylerde kendini göstermeye başlar.
Kaynak:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link , görmek için
Giriş yap veya üye ol.
..."Prison Break" dizisinin Michael Scofield'i Wentworth Miller, pazar günü Instagram üzerinden kendine otizm tanısı konulduğunu açıkladı.
Instagram'da paylaştığı gönderide geçen sonbaharda teşhis konulduğunu açıklayan Miller, geçirdiği 50 yıla öteki bir mercekle bakması gerektiğini söyledi.
Bu süreci 'güncelleme gereksinimi olan uzun ve kusurlu' olarak tanımlayan oyuncu, "Ben orta yaşlı bir adamım. 5 yaşında bir çocuk değil" açıklamasını yaptı.
Miller açıklamasında, bu gerçeğin değiştireceği bir şey olmadığını ve otizmli olmanın benliğinin, başardığı ve şu ana kadar lisana getirdiği her şeyin merkezinde olduğunu söyledi.
Şu an açıklama yaptığı gönderisi, Billy Eichner ve Brandon Flynn üzere ünlü isimler de dahil olmak üzere 114 bin kişi tarafından beğeni aldı.
Yüzlerce insan Miller'ın dürüstlüğünü takdir etti.
Bir Instagram kullanıcısı, "Bana bu teşhis 30 yaşında konuldu ve hakikaten de tuhaf bir hediyeydi" yazdı.
Toplumsal medyadaki samimiyetiyle tanınan Wentworth Miller, geçen sene kasım ayında "Prison Break" dizisine geri dönmeyi planlamadığını zira artık LGBTQ+ topluluğunu da kapsayan projelerde yer almak istediğini söylemişti.
"Artık heteroseksüel karakterleri canlandırmak istemiyorum. Onların öyküleri tekraren kere anlatıldı. Şayet gey bir adamın canlandırdığı hayali heteroseksüel bir karaktere aşık olduysanız ve (bu kararımdan dolayı) hudutlu ve rahatsızsanız, bu sizin sorununuz."
Siz bu mevzu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...