Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Prizmaların Alan Ve Hacim Formülleri

Prizmaların Alan Ve Hacim Formülleri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Prizmaların bölge formülü
Prizmaların hacim formülü
Prizmaların alan ve hacimleri nasıl hesaplanır

Birbirine eşit ve paralel iki düzlemin köşelerinin birleşmesi sonucu elde edilen cisme prizma denir

Prizmaların Yüzey Alanları

Prizmaların yüzey alanı demek prizmanın dış yüzeyinin kapladığı alan demektirTüm prizmaların yüzey alanı için aşağıdaki formül kullanılır
Yüzey Alanı 2(taban alanı)zirve)(taban çevre uzunluğu)
Küpün Alanı: A 6a

Dikdörtgenler Prizmasının Alanı:
A 2(ab+acc)

Prizmaların Hacimleri
Prizmaların hacmi demek içine doldurulan sıvının kapladığı yer demektirTüm prizmaların hacmi için aşağıdaki formül kullanılır

Hacim (taban alanı)(doruk)

Küpün Hacmi:V aaa

Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi:
V abc *

Similar threads

Prizmalarda bölge formülleri Prizmalarda hacim formülleri dikdörtgenler prizmasının bölge ve hacmi Prizmaların Yüzey Alanları Prizmaların yüzey alanı çağırmak prizmanın dış yüzeyinin kapladığı bölge demektir Bütün prizmaların yüzey alanı için aşağıdaki formül kullanılır Yüzey Alanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
Prizmaların Bölge Ve Hacimleri Prizmaların Alan Ve Hacim formülleri Prizmaların Alan Ve Hacimleri nasıl bulunur Prizmaların Yüzey Alanları Prizmaların yüzey alanı aramak prizmanın dış yüzeyinin kapladığı bölge demektirTüm prizmaların yüzey alanı için aşağıdaki formül kullanılır Yüzey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Prizmalarda alan formulleri Prizmalarda hacim formulleri dikdortgenler prizmasının alan ve hacmi Prizmaların Yuzey Alanları Prizmaların yuzey alanı demek prizmanın dış yuzeyinin kapladığı alan demektir Tum prizmaların yuzey alanı icin aşağıdaki formul kullanılır Yuzey Alanı 2(taban...
Cevaplar
0
Görüntüleme
104
Prizmaların Bölge Ve Hacimleri Sorular, Prizmaların Alan Ve Hacimleri İle İlgili Sorular Üçgen Prizmanın Yüzey Alanı ve Hacmi Deneme Soruları ; *
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Prizmaların Alan Ve Hacimleri Prizmaların Alan Ve Hacim formulleri Prizmaların Alan Ve Hacimleri nasıl bulunur Prizmaların Yuzey Alanları Prizmaların yuzey alanı demek prizmanın dış yuzeyinin kapladığı alan demektirTum prizmaların yuzey alanı icin aşağıdaki formul kullanılır Yuzey...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,471Konular
981,202Mesajlar
29,543Kullanıcılar
samuray72Son üye
Üst Alt