Profdrerkan Topuz'dan Önerİler erkan topuz zayıflama erkan topuz zayıflama önerileri resmi sitesi gebelik İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Direktörü Prof Dr Erkan Topuz artık Türkiye’de birçok insanın tanıdığı bir isim haline geldi zaman zaman ekranlara çıkarak bilgilerini insanlarla paylaşan ve çok hayati bilgiler veren Topuz, Esra Ceyhan’ın Kanal D’deki programına konuk oldu Kanserle ilgili önemli bilgiler veren Prof Dr Topuz, bir çok bitki, meyve ve sebze gibi gıda içecekler hakkında da kayda değer uyarılarda bulundu Bilhassa yemeklerde fındıkyağı, kanola yağı ve zeytinyağının kullanılmasını nasihat eden Erkan Topuz, beslenmeyle ilgili farklı alanlara yönlendirilmiş uyarılarda bulundu Zencefil’in üstteki solunum yolları ve miğdedeki gastrit için çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Topuz, taze zencefil, papatya, bal ve bir dilim limon kabuğundan yapılacak çayın günde 23 kupa içilmesini önerdi Benzer şekilde zerdaçal’ın da vücut için fazla kayda değer yararları olduğunu anlatan Erkan Topuz, yemeklere, çorbalara, pilavlara konulmasını nasihat etti Yine keten tohumunu da yemeklere ve çorbalara koyarak tüketilmesini önerdi Kırmızı turp, tere, lahana, karnabahar, soğan, sarımsak gibi bitkilerin yararlarını anlatan Erkan Topuz, evlerde kullanılan hazır salçalar yerine mevsiminde çıkan domateslerden konut yapımı salçalar kullanılmasını öğüt etti Meyve ve sebzelerin üzerlerindeki ilaçlardan arınması için elma sirkesi ile yıkanmasını öneren Erkan Topuz, tezgahlarda aydınlık görünen bazı gıdaların parlatılmasında mum kullanıldığını söyledi ve elma sirkesi ile ovulması gerektiğini anlattı Yoğurt konusunda da kayda değer bilgiler veren Erkan Topuz, ev yapımı yoğurdun günde yarım litre tüketilmesini tavsiye etti Topuz, günlük sütle yapılmasını salık verdiği yoğurdun ilk mayasının da probiyotik yoğurtla yapılmasını önerdi Taze sebze ve meyvelerin yanısıra havuçun da fazla kayda değer bir gıda olduğunu söyleyen Prof Dr Erkan topuz, bilhassa sebze ve meyvelerin kendi mevsiminde yenilmesi gerektiğini de vurguladı sırası gelmişken tuzsuz, işlenmemiş ayçekirdeğinin her gün bir avuç yenmesinin sağlıklı olduğunu ve içinde omega 3 bulunduğunu bildiren Erkan Topuz, cevizin de omega 3 açısından manâlı bir yemiş olduğunu, günde bir avuç yenmesi gerektiğini söyledi ve kabuklu yemişlerin açık yok kabuklu haliyle satın alınmasını önerdi