Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Prof. Dr. Uğur Şahin, Bilim Kurulu Toplantısına Katılacak

Prof. Dr. Uğur Şahin, Bilim Kurulu Toplantısına Katılacak
0
24

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-926e0714902ea981214cbc0cb51ad3d8dfe80e64.jpg

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin'in, bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Konseyi toplantısına görüntü konferansla katılacağını bildirdi.

Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine, Sinovac firmasının CoronaVac aşısına ait üretim yetkisinin verildiğini, fakat bunun birkaç ay içerisinde gerçekleşemeyeceğini belirten Bakan Koca, bu hafta içinde değerli oranda Sinovac aşısı beklediklerini kaydetti.

BioNTech aşısına ait de bilgi veren Koca, toplam 90 milyon dozdan fazla aşının temin edilmesi istikametinde mutabakatların yapıldığını bildirdi.

"Uğur hocanın ağzından duyulsun istiyorum"

Prof. Dr. Uğur Şahin'in, bu hafta yapılacak Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısına görüntü konferansla katılacağını belirten Koca, "O sayılar bu hafta Uğur hocanın ağzından duyulsun istiyorum." tabirini kullandı.

Aşı kampanyasını güçlü bir formda yapmak istediklerini söyleyen Koca, Şahin'i haziran başında Türkiye'ye davet ettiklerini de lisana getirdi.

Toplumsal bağışıklık konusunun haziran yahut temmuz aylarında sağlanabileceğini, bunun eylül ayına kalmayacağını tabir eden Koca, haziran, temmuz aylarında, BioNTech aşısında 50 milyon sayısına ulaşacaklarını söyledi.

858,496Konular
981,672Mesajlar
29,758Kullanıcılar
yurhıgvSon üye
Üst Alt