Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Prof. Necmettin Ünal: 'Normalleşmeye Çok Hızlı Girdik; Haziran Başındaki Yolda İlerliyoruz'

Prof. Necmettin Ünal: 'Normalleşmeye Çok Hızlı Girdik; Haziran Başındaki Yolda İlerliyoruz'
0
32

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-2590642654504fc99bf6353abf2c7473d5febd31.jpg

1 Mart'ta başlayan 'kontrollü normalleşme' devrini kıymetlendiren Prof. Dr. Necmettin Ünal, "Kontrolsüz normalleştiğimizi düşünüyorum. Çok süratli ve tehlikeli girdik. Haziran başındaki yolda gidiyoruz" dedi. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Ağır Bakım Bilim Kısmı öğretim üyesi Prof. Necmettin Ünal RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası’na konuştu. Prof. Dr. Ünal özetle şunları kaydetti:

"Kırmızıya dönen vilayet sayısı artacak"

“Okullar açıldı, restoranlar açıldı, seyahat hür, otobüslerdeki yüzde 50 kontenjanı düşürüldü, uçaklarda bu türlü bir kontenjan hiç olmadı yani denetimli olağanlaşmanın, ki ben bu tabiri hiç sevmiyorum biraz denetimsiz gittiği kanaatindeyim. Virüsün varlığında yaşama adapte olmamız gerekiyor. Haziran başındaki yolda gittiğimiz kanaatindeyim. 15 bin bandına çıkmış olan hadise sayılarıyla bu gevşeme önlemleri bir ortaya geldiği vakit muhtemelen olay sayıları çok daha fazla olacaktır ve kırmızıya dönen vilayet sayısında artış olacaktır. 

Olağanlaşmaya çok süratli ve tehlikeli girdik. Lokantaya gitmek istiyorum, tatil yapmak istiyorum ve vatandaşlarımızın hepsi de bunu istiyor lakin biz süratlice restoranları açtık ancak sanki yüzde 50 kapasitesine uyuluyor mu? Mutlaka uyulmuyor. Burada otokontrolün devreye girmesi lazım. Otokontrolü evvel meslek sahiplerinin yapması lazım. Zira yapmadıkları takdirde yine kapanma ile karşı karşıya kalmaktan ve ekonomik daha berbat koşullara gitmekten diğer dermanları kalmayacak.

"Otobüste maskeyle beş saat oturulacağını sanmıyorum"

Ayrıyeten bakınız

858,497Konular
981,899Mesajlar
29,926Kullanıcılar
hzmami_31Son üye
Üst Alt