Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Profesyonel Yöneticiler Patronlarından Ne Bekliyor?

Profesyonel Yöneticiler Patronlarından Ne Bekliyor?
0
56

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Profesyonel Yöneticiler Patronlarından Ne Bekliyor? patron ve idareci arasındaki ayrım patronla yönetici arasındaki fark Son yıllarda önderlik konulu konferanslarda patronlar, konuşmacı olarak daha sık görünür oldu Bu konferanslardan biri de geçen haftalarda yapıldı ve burada söylev yapan patronun bir cümlesi aklıma takıldı Işveren, konuşmasının bir yerinde liderlikten ne anladığını katılımcılarla paylaşırken, şöyle bir açıklama yaptı: Önderlik, kendimizden daha akıllı kişileri yönetebilme becerisidirdaha sonra anladım oysa, patronumuz ‘daha akıllı kişiler’ nitelemesi ile daha iyi eğitim almış ve kurumsal firmalarda çalışmış kişileri kastediyor Işveren olarak da, bu nitelikteki kişileri istihdam edebiliyorsa, uzun vakit firmasında tutabiliyorsa kendisini başarılı bir lider olarak kabul ediyor Aslında böylece mi diye düşünmeye başladım ve sonradan ayrım ettim ki bir işveren açısından oldukça doğru bir açıklama Işveren şirketlerinde kurumsallaşma yolunda ilerlemenin en kritik göstergelerinden biri nitelikli profesyonel yöneticilerle kastetmek bununla birlikte ne boyutta olursa olsun birçok patron şirketi, firmasını ileriye taşıyabilecek kaliteli kişileri bulmakta epeyce zorlanıyor Bu nesil nitelikli kişileri istihdam etse bile uzun süre çalıştırmayı başaramıyor Bu konuda yapılan araştırmaları incelediğimizde ve profesyonel yöneticilerle sohbet ettiğimizde, kaliteli yöneticilerle çalışabilmek için patronların uyarı etmesi gereken konular olduğunu görüyoruz Profesyonel yöneticilerin fiziki beklentileri incelendiğinde, bu kişilerin performansa dayalı bir kazanç modeli özlem ettiklerini anlıyoruz Daha açık bir şekilde betimlemek gerekirse, patronları kazanırken onlar da kazanmak istiyor Bu yüzden firmanın tüm kazanç ve gider kalemlerinden farkında olan edinmek, masraf kararlarına yeralma, karar ve hasar ortağı gibi görülmek arzusundalar Profesyonel yöneticilerin patronlardan beklediği öteki bir husus da hızlı karar verme ve pazarın dinamizmine harmoni gösterebilecek esnekliğe sahip olabilmek Bayağı koşullarda işveren şirketlerinin özündedoğasında seri karar elde etmek ve esneklik olması gerekirken; ortaklar arası atışma, patronun işin kontrolünü ele vermek istememesi gibi nedenlerden nedeniyle bir takım işveren şirketlerinin bu manâlı özelliklerini kaybettiğini görüyoruz Patronlar ile profesyonel yöneticilerin karar alış türünden görülen farklılık da sorun yaşanan alanların başında geliyor Patronların çoğu işini sıfır noktasından bugünlere getirirken elde etmiş olduğu deneyimlerini karar süreçlerinde fazla sık uygulamak isterken, öteki yanda profesyonel yöneticiler verilere dayalı bir karar tarzını tercih ediyorlar Her iki tarafta bu iki tarzın ideal karışımını oluşturamadıklarında, ‘senin kararın, benim kararım’ tartışmaları başlıyor ve bu koşul bireysel çekişmeye dönüşerek ilişkilerde soğuk rüzgarların esmesine neden oluyor Profesyonellerin işveren şirketlerinde yaşadıkları en önemli sorunların bir diğeri de, para masraf yetkisi Özellikle büyük ve kurumsal şirketlerden tranfer edilen profesyonel yöneticiler eski kurumlarında bütçe hazırlayıp, harcamalarını bu bütçe ile yönetmeye alışmışken; kasasının kontrolünü elinde tutan patronların şirketlerinde, ‘her gün ailesinden harçlık isteyen çocuk’ durumuna düşmek istemiyorlar Son olarak, patronlar ile profesyonel yöneticiler arasındaki çizgilerin net olmamasından söz etmek istiyorum Profesyonel yöneticileri icranın başına getirmelerine rağmen bir takım patronlar, firmanın operasyonlarına doğrudan müdahale etmeye devam ediyorlar Profesyonel yöneticileri atlayarak, yılllardır birlikte çalıştıkları kıdemli personel ile işlerini eskisi gibi sürdürme eğilimine giriyorlar ama, bu koşul profesyonel yöneticilerin en katlanamadıkları konuların başında geliyor Görüldüğü gibi profesyonel yöneticilerle niyetlenmek patronlarımız için hiç de kolay bir işlem değil Teoride, patron şirketlerinin yapısıözü profesyonellerin istekli ve uzun süreli çalışmasını destekler nitelikte de olsa, uygulamaya gelince durumun hiçte pek olmadığını görüyoruz Artık gümümüzde patronlarımızın işlerini büyütürken ve bugünlere getirirken gösterdikleri özeni profesyonel yöneticilerle çalışmakta da göstermesi gerekiyor Bu, şayet de onlar için işini bugünlere getirmekten daha zor bir işlem Fakat işlerinin sürekliliği ve kalıcılığı açısından bu durum bir zorunluluk Şu sırada bazı patronlarımızın, ‘defalarca bizim yapmamız gerekenlerden bahsettin, bizi anlayacak ve bizim iyi niyetimize benzer şekilde karşılık verecek profesyonellerin yapması gerekenlerden hiç bahsetmedin’ serzenişlerini duyar gibi oluyorum Haklılar, bu konu üstünde ayrıca durulması gerekiyor Hiçbir ilişkide olmadığı gibi işverenprofesyonel idareci ilişkisinde de beklentiler tek taraflı yok Umarım, ilerleyen yazılarda profesyonellerin işveren şirketlerinde çalışırken neler uyarı etmesi gerektiğine karşın görüşlerimi sizlerle paylaşma fırsatı bulurum İyi çalışmalar dileklerimle Yazı: Hüseyin Adanalı  

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt