iltasyazilim
FD Üye
Profıterolün resımlerle ayrı ayrı görüntülü anlatımı
profiterol nasıl yapılır
Resimli profiterol tarifi
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
1,5 dere bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazırlanmış çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Minik bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek en ince ayrıntısına kadar karıştırın 23 dakika karışımı aralıksız karıştırarak pişirin Ocağı kapatarak 1015 dakika hamurun soğumasını bekleyin
Hamur azıcık dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ama bu noktada kayda değer bir detaylar var Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini adamakıllı yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk Bu kısım birazcık yorucu oluyor ama hamurun kabarması için adamakıllı karıştırmış olmanız gerekiyor Yumurtaları yedirdikten daha sonra hamuru 10 dakika dinlendirin
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak arasında 23 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün Elinizle şekillendirmeye çalışmayın
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün üzeri kızarana değin takriben 40 dakika pişiriyorsunuz
pişer pişmez fırından çıkarmayınızki yayılmasınlar birazcık sogumasını beklıyelim
Hamurlar piştikten daha sonra kremasını hazırlayın Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin Kremayı ocaktan aldıktan sonradan vanilyasını ekleyerek karıştırın
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin
Bütün profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu veya benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin Sağlık olsun
Anekdot: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir *
profiterol nasıl yapılır
Resimli profiterol tarifi
Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
1,5 dere bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 paket hazırlanmış çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı
Minik bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek en ince ayrıntısına kadar karıştırın 23 dakika karışımı aralıksız karıştırarak pişirin Ocağı kapatarak 1015 dakika hamurun soğumasını bekleyin
Hamur azıcık dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ama bu noktada kayda değer bir detaylar var Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini adamakıllı yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk Bu kısım birazcık yorucu oluyor ama hamurun kabarması için adamakıllı karıştırmış olmanız gerekiyor Yumurtaları yedirdikten daha sonra hamuru 10 dakika dinlendirin
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak arasında 23 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün Elinizle şekillendirmeye çalışmayın
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün üzeri kızarana değin takriben 40 dakika pişiriyorsunuz
pişer pişmez fırından çıkarmayınızki yayılmasınlar birazcık sogumasını beklıyelim
Hamurlar piştikten daha sonra kremasını hazırlayın Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin Kremayı ocaktan aldıktan sonradan vanilyasını ekleyerek karıştırın
Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin
Bütün profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu veya benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin Sağlık olsun
Anekdot: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir *