Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Profiterol nasıl yapılır resımlerle anlatım..

Profiterol nasıl yapılır resımlerle anlatım..

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Profıterolün resımlerle ayrı ayrı görüntülü anlatımı
profiterol nasıl yapılır
Resimli profiterol tarifi


Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

Kreması için
2,5 su bardağı süt
3 yemek yemek kaşığı un
1,5 dere bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri İçin

1 paket hazırlanmış çikolata sosu veya benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Hazırlanışı

Minik bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek en ince ayrıntısına kadar karıştırın 23 dakika karışımı aralıksız karıştırarak pişirin Ocağı kapatarak 1015 dakika hamurun soğumasını bekleyin
Hamur azıcık dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ama bu noktada kayda değer bir detaylar var Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini adamakıllı yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın Yumurtaları hamura tamamen yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk Bu kısım birazcık yorucu oluyor ama hamurun kabarması için adamakıllı karıştırmış olmanız gerekiyor Yumurtaları yedirdikten daha sonra hamuru 10 dakika dinlendirin


Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak arasında 23 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün Elinizle şekillendirmeye çalışmayın



Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün üzeri kızarana değin takriben 40 dakika pişiriyorsunuz


pişer pişmez fırından çıkarmayınızki yayılmasınlar birazcık sogumasını beklıyelim
Hamurlar piştikten daha sonra kremasını hazırlayın Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin Kremayı ocaktan aldıktan sonradan vanilyasını ekleyerek karıştırın

Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin



Bütün profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu veya benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin Sağlık olsun



Anekdot: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir *
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt