iltasyazilim
FD Üye
30 dak Hazırlık: 15 dak | Pişirme: 15 dak | Servis: 8 kişilik
Malzemeler:
125 ml su
125 ml Süt
5 gr Tuz
175 gra Un
112 gram Tereyağı
5 Yumurta
200 gram Krema
200 gram Çikolata
Pastacı Kreması
Adımlar:
Su, süt ve tereyağını tencereye alın, kaynama noktasına getirin Unu ekleyin tahta kaşıkla karıştırarak, 1 dakika daha pişirin ve soğuması için başka kaseye alın
Hamurun içine bir yandan çırparak teker teker yumurtaları ekleyin Yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye küçük toplar halinde bırakın
190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin
Pastacı kremasını dar uçlu bir sıkma torbasına alın Profiterollerinizin altına bıçakla minik delikler açın ve içini pastacı kreması ile doldurun
Kremayı kaynama noktasına getirin, ateşten alın, içine çikolataları atın ve karıştırarak eritin
İçini krema ile doldurduğunuz profiterolleri bol çikolatalı sos ile servis edin Afiyet olsun!
KAYNAK:İdil Tatari
Malzemeler:
125 ml su
125 ml Süt
5 gr Tuz
175 gra Un
112 gram Tereyağı
5 Yumurta
200 gram Krema
200 gram Çikolata
Pastacı Kreması
Adımlar:
Su, süt ve tereyağını tencereye alın, kaynama noktasına getirin Unu ekleyin tahta kaşıkla karıştırarak, 1 dakika daha pişirin ve soğuması için başka kaseye alın
Hamurun içine bir yandan çırparak teker teker yumurtaları ekleyin Yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına alın ve yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye küçük toplar halinde bırakın
190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin
Pastacı kremasını dar uçlu bir sıkma torbasına alın Profiterollerinizin altına bıçakla minik delikler açın ve içini pastacı kreması ile doldurun
Kremayı kaynama noktasına getirin, ateşten alın, içine çikolataları atın ve karıştırarak eritin
İçini krema ile doldurduğunuz profiterolleri bol çikolatalı sos ile servis edin Afiyet olsun!
KAYNAK:İdil Tatari