iltasyazilim
FD Üye
Profiterol (Portakal Aromalı) Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı un
*100 gr tereyağı
*1 tutam tuz
*4 adet yumurta
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*7 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*2 adet yumurta
*1 portakal kabuğunun rendesi
Çikolata sos;
*Hazır çikolata sos
*2 bardak süt
*Kare sütlü çikolata
Profiterol (Portakal Aromalı) Tarifi Yapılışı
1
*Su, yağ ve tuzu tencereye alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz
*Üstüne unumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz
*Unu ekledikten 3 dakika sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz (Soğutuyoruz)
*Ardından yumurtalarımızı tek tek kırıyoruz
*İlk kırdığımız yumurtayı yedirmeden 2 yi kırmıyoruz
*Hamurumuzun kıvamı biraz açılıp, un helvası kıvamından çıkıcak Hafif yapışkan bir kıvam gibi olucak
*10 dakikada böyle dinlendikten sonra,kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye fındık büyüklüğünde parçalar halinde koyuyoruz
*Aralarında 3 er parmak kadar boşluk bırakalım ki yapışmasınlar
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 3040 dakika kadar pişiriyoruz
*Kreması için ;
*Vanilya ve portakal kabuğu rendesi hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*Altını kapatıp vanilya ve portakal kabuğu rendemizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz
*Bir kaşıkla profiterol hamurlarımızın içini doldura biliriz veya bir sıkma torbasıyla da bu işlemi yapabiliriz
*Doldurduğumuz profiterollerimizin üzerine ;
*Çikolota sosu ve sütü bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*Altını kapattığımız sosumuzun içine kare çikolatamızı parçalayıp karıştırarak sosun sıcaklığında eritiyoruz
*Hazırladığımız sosu doldurduğumuz profiterollerimizin üstüne döküyoruz
Profiterolümüz hazır
DENEYENLERR ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN ??
*2 su bardağı su
*1 5 su bardağı un
*100 gr tereyağı
*1 tutam tuz
*4 adet yumurta
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı un
*7 yemek kaşığı şeker
*1 paket vanilya
*2 adet yumurta
*1 portakal kabuğunun rendesi
Çikolata sos;
*Hazır çikolata sos
*2 bardak süt
*Kare sütlü çikolata
Profiterol (Portakal Aromalı) Tarifi Yapılışı
1
*Su, yağ ve tuzu tencereye alıp yağ eriyene kadar pişiriyoruz
*Üstüne unumuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz
*Unu ekledikten 3 dakika sonra ocaktan alıp 15 dakika kadar dinlendiriyoruz (Soğutuyoruz)
*Ardından yumurtalarımızı tek tek kırıyoruz
*İlk kırdığımız yumurtayı yedirmeden 2 yi kırmıyoruz
*Hamurumuzun kıvamı biraz açılıp, un helvası kıvamından çıkıcak Hafif yapışkan bir kıvam gibi olucak
*10 dakikada böyle dinlendikten sonra,kaşık yardımıyla yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye fındık büyüklüğünde parçalar halinde koyuyoruz
*Aralarında 3 er parmak kadar boşluk bırakalım ki yapışmasınlar
*Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 3040 dakika kadar pişiriyoruz
*Kreması için ;
*Vanilya ve portakal kabuğu rendesi hariç tüm malzemeleri bir kaba alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*Altını kapatıp vanilya ve portakal kabuğu rendemizi de ekleyip soğumaya bırakıyoruz
*Bir kaşıkla profiterol hamurlarımızın içini doldura biliriz veya bir sıkma torbasıyla da bu işlemi yapabiliriz
*Doldurduğumuz profiterollerimizin üzerine ;
*Çikolota sosu ve sütü bir tencereye alıp koyulaşana kadar pişiriyoruz
*Altını kapattığımız sosumuzun içine kare çikolatamızı parçalayıp karıştırarak sosun sıcaklığında eritiyoruz
*Hazırladığımız sosu doldurduğumuz profiterollerimizin üstüne döküyoruz
Profiterolümüz hazır
DENEYENLERR ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN ??