iltasyazilim
FD Üye
Profiterol Püf Noktaları İle (Çıtır Mı Çıtır Kesinlikle Lastiksi Yapıda Değil) Tarifi İçin Malzemeler HAMURU İÇİN;
*1 5 su bardağı su
*Yarım paket margarin
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
*4 yumurta(yumurtalar küçükse eğer 5 yumurta)
KREMASI İÇİN;
*1 kg süt
*1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*Yarım paket margarin
*1 paket vanilya
ÇİKOLATA SOSU;
*1 paket hazır çikolata sosu
*3 su bardağı süt
Profiterol Püf Noktaları İle (Çıtır Mı Çıtır Kesinlikle Lastiksi Yapıda Değil) Tarifi Yapılışı *** ÖNCELİKLE PÜF NOKTALARA DİKKAT ETMELİYİZ ZATEN BÜTÜN İŞ BURADA BİTİYOR***
1
*Su ve margarin ocağa alıp kaynatalım
*Kaynayınca unu ekleyelim ve hafif kokusu çıkınca ocaktan alalım
*İster büyük bir tepsi ya da yoğurma kabına ister tezgaha yayalım (tezgahta çabuk soğuyor ama etraf biraz batıyor )
*Soğuyan hamura yumurtaları kıralım ( Mikserle de yoğurabilirsiniz Ama eğer elle yoğuracaksanız yumurtaları 2+2 şeklinde kırmanızı öneririm )
*Çay kaşığı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
*170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ama hamuru fırına attıktan sonra pişince de yine kesinlikle fırın kapağını açmayalım
*Bu sırada kremasını yapalım
*KREMA; Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alıp sürekli karıştırarak kremayı pişirelim
*Kaynayan kremaya margarin ve vanilyayı katıp karıştıralım Kremamızı soğumaya alalım
*ÇİKOLATA SOSU; 3 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sosumuzu pişirip soğuması için bir kenara bırakalım
*Tüm malzemeler hazır olduktan sonra da profiterolümüzü hazırlamaya başlayabiliriz
*Pişen hamurumuzu ortadan ikiye kesip arasına krema koyup diğer parçasını üzerine koyuyoruz
*Üzerine çikolata sosunu döküyoruz
*Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz
PÜF NOKTALAR—ÇOK ÖNEMLİ
1 Tüm malzemeleri önceden hazırlayın yapım aşamasında kesinlikle beklemeyin
2 Hamuru fırına verdikten sonra kesinlikle fırın kapağını açmıyoruz hemen söner Bir daha da kabarmaz
3 Piştiğini nerden anlayacagız?? Camdan baktığımızda yağlı kağıdın üzerinde yağ kabarcıkları yoksa ve üzeri güzelce kızarmışsa pişmiş demektir
4 Profiterol piştikten sonra fırını kapatıyoruz ve kesinlikle fırın kapağını açmıyoruz
5 Pekine zaman çıkacak bunlar fırından?? Fırını kapatınca elimizi fırın kapağına sürüp fırının ilk sıcaklığına bakalım muhtemelen ÇOK uzun süre dokunulmaz derecede sıcaktır İlk sıcağı çıkan fırından profiterolümüzü çıkartabiliriz artık
Yapması zahmetli olabilir ilk zamanlar ulaştırabilir ama 2 3 4 yapışlarda el çabuklaşır Bu noktalara dikkat edildi mi hiçbir sorun sıkıntı kalmaz
AFİYET OLSUN
*1 5 su bardağı su
*Yarım paket margarin
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 su bardağı+2 yemek kaşığı un
*4 yumurta(yumurtalar küçükse eğer 5 yumurta)
KREMASI İÇİN;
*1 kg süt
*1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
*1 su bardağı şeker
*Yarım paket margarin
*1 paket vanilya
ÇİKOLATA SOSU;
*1 paket hazır çikolata sosu
*3 su bardağı süt
Profiterol Püf Noktaları İle (Çıtır Mı Çıtır Kesinlikle Lastiksi Yapıda Değil) Tarifi Yapılışı *** ÖNCELİKLE PÜF NOKTALARA DİKKAT ETMELİYİZ ZATEN BÜTÜN İŞ BURADA BİTİYOR***
1
*Su ve margarin ocağa alıp kaynatalım
*Kaynayınca unu ekleyelim ve hafif kokusu çıkınca ocaktan alalım
*İster büyük bir tepsi ya da yoğurma kabına ister tezgaha yayalım (tezgahta çabuk soğuyor ama etraf biraz batıyor )
*Soğuyan hamura yumurtaları kıralım ( Mikserle de yoğurabilirsiniz Ama eğer elle yoğuracaksanız yumurtaları 2+2 şeklinde kırmanızı öneririm )
*Çay kaşığı ile yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
*170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirelim ama hamuru fırına attıktan sonra pişince de yine kesinlikle fırın kapağını açmayalım
*Bu sırada kremasını yapalım
*KREMA; Margarin ve vanilya hariç tüm malzemeleri ocağa alıp sürekli karıştırarak kremayı pişirelim
*Kaynayan kremaya margarin ve vanilyayı katıp karıştıralım Kremamızı soğumaya alalım
*ÇİKOLATA SOSU; 3 su bardağı süt ile 1 paket çikolata sosumuzu pişirip soğuması için bir kenara bırakalım
*Tüm malzemeler hazır olduktan sonra da profiterolümüzü hazırlamaya başlayabiliriz
*Pişen hamurumuzu ortadan ikiye kesip arasına krema koyup diğer parçasını üzerine koyuyoruz
*Üzerine çikolata sosunu döküyoruz
*Üzerini istediğimiz gibi süsleyebiliriz
PÜF NOKTALAR—ÇOK ÖNEMLİ
1 Tüm malzemeleri önceden hazırlayın yapım aşamasında kesinlikle beklemeyin
2 Hamuru fırına verdikten sonra kesinlikle fırın kapağını açmıyoruz hemen söner Bir daha da kabarmaz
3 Piştiğini nerden anlayacagız?? Camdan baktığımızda yağlı kağıdın üzerinde yağ kabarcıkları yoksa ve üzeri güzelce kızarmışsa pişmiş demektir
4 Profiterol piştikten sonra fırını kapatıyoruz ve kesinlikle fırın kapağını açmıyoruz
5 Pekine zaman çıkacak bunlar fırından?? Fırını kapatınca elimizi fırın kapağına sürüp fırının ilk sıcaklığına bakalım muhtemelen ÇOK uzun süre dokunulmaz derecede sıcaktır İlk sıcağı çıkan fırından profiterolümüzü çıkartabiliriz artık
Yapması zahmetli olabilir ilk zamanlar ulaştırabilir ama 2 3 4 yapışlarda el çabuklaşır Bu noktalara dikkat edildi mi hiçbir sorun sıkıntı kalmaz
AFİYET OLSUN