Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru İçin ; 125 gr margarin1 su bardağı un1 su bardağı su3 adet yumurta Kreması İçin ; 2 5 bardak süt3 kaşık un1 akarsu bardağı şeker1 yumurta sarısı1 paket vanilya Üzeri İçin ; 1 paket çikolata sosu yada 80 gr bitter benmari usulü erittiğimiz çikolata sosu Profiterol Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar Ilk Önce hamurumuzu hazırlayalım tenceremize yağımızı ve suyumu koyalımYağımız eriyip kaynamakta olan suyumuza ağır ağır unumuzu ek edip 2 3 dakika pişirip altını kapatıyoruz15 dakika soğumasını bekleyip 3 yumurtayı teker teker kırıp çırpıyoruz yumuşak yapışık bir hamurumuz olacak10 dakika da bu şekilde bekletip tatlı kaşağı ile tepsimize dizip 180° de üstü hafif pembeleşene dek pişiriyoruzPiştikten daha sonra kapattığınız fırında çıkarmadan 10 15 dakika bekletelim oysa hamurlarımız sönmesingiderken kremanızı yapıp soğumasını bekleyelimFırından meydana çıkan hamurlarımıza kremanızı ister ortalarından keserek koyalım yada krema torbasıyla yanlarından sıkalımÜzerine hazırladığımız sosumuzu döktükten daha sonra servise hazırdır Çoktan deneyecek olanlara sağlık durumu olsunol sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur