iltasyazilim
FD Üye
Profiterol (Yalancı) Tarifi İçin Malzemeler
*24 adet kedi dili bisküvi
*1 Su bardağı Un
*1 Litre Süt
*Yarım su bardağı nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*2 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt (Krem şantiye katmak için)
*1 paket toz çikolata sosu
*2, 5 su bardağı süt (Çikolata sosunu pişirmek için)
Süslemek için:
*Çilek, Kivi, Muz
Profiterol (Yalancı) Tarifi Yapılışı Yedikçe yediren, herkesin tarifini merak ettiği, misafirlerinizin olmazsa olmazı bir tarif geliyor ???
1
*Öncelikle Tencereye; 1 litre süt, yumurta sarıları, un, toz şeker ve nişasta koyalım ve çırpma teli ile karıştıralım
*Sonra ocağa alıp sürekli karıştırılarak muhallebimizi pişirelim
*Kaynayan muhallebimize 1 paket vanilya ekleyip altını kapatalım, hemen streçleyerek soğumaya bırakalım
*Sonrasında 2 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpalım buzdolabına koyalım ?
*Çikolata sosumuzuda 2, 5 su bardağı süt ile pişirelim
*Sonra ocaktan alıp ara ara kabuk tutmaması için karıştırılarak soğutalım
**Soğuyan beyaz kremanın içerisine hazırlanan krem şanti eklenerek mikserin yüksek devirin de iyice çırpalım
*İyice kremşantiyle birleşince, kremanın içerisine kedili bisküvileri 4 parçaya bölerek kremanın içine koyalım
*Yumuşak bir spatula yardımı ile karıştıralım
*Büyük boy kare borcama krema aktaralım
*Üzerine de tamamen soğuyan çikolata sosu dökelim
***Buzdolabında en az 1 gün bekletelim (Bekledikçe çok çok daha güzel olan bir tatlı )
*Arzuya göre meyveyle üstünü süsleyelim ??
*Afiyet Olsun Bal olsun ??
*24 adet kedi dili bisküvi
*1 Su bardağı Un
*1 Litre Süt
*Yarım su bardağı nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*2 poşet krem şanti
*1 su bardağı süt (Krem şantiye katmak için)
*1 paket toz çikolata sosu
*2, 5 su bardağı süt (Çikolata sosunu pişirmek için)
Süslemek için:
*Çilek, Kivi, Muz
Profiterol (Yalancı) Tarifi Yapılışı Yedikçe yediren, herkesin tarifini merak ettiği, misafirlerinizin olmazsa olmazı bir tarif geliyor ???
1
*Öncelikle Tencereye; 1 litre süt, yumurta sarıları, un, toz şeker ve nişasta koyalım ve çırpma teli ile karıştıralım
*Sonra ocağa alıp sürekli karıştırılarak muhallebimizi pişirelim
*Kaynayan muhallebimize 1 paket vanilya ekleyip altını kapatalım, hemen streçleyerek soğumaya bırakalım
*Sonrasında 2 poşet krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpalım buzdolabına koyalım ?
*Çikolata sosumuzuda 2, 5 su bardağı süt ile pişirelim
*Sonra ocaktan alıp ara ara kabuk tutmaması için karıştırılarak soğutalım
**Soğuyan beyaz kremanın içerisine hazırlanan krem şanti eklenerek mikserin yüksek devirin de iyice çırpalım
*İyice kremşantiyle birleşince, kremanın içerisine kedili bisküvileri 4 parçaya bölerek kremanın içine koyalım
*Yumuşak bir spatula yardımı ile karıştıralım
*Büyük boy kare borcama krema aktaralım
*Üzerine de tamamen soğuyan çikolata sosu dökelim
***Buzdolabında en az 1 gün bekletelim (Bekledikçe çok çok daha güzel olan bir tatlı )
*Arzuya göre meyveyle üstünü süsleyelim ??
*Afiyet Olsun Bal olsun ??