Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

profiterol yapımı.. Bir erkek ağzından:D

profiterol yapımı.. Bir erkek ağzından:D

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Yemek Adı : Profiterol
Mutfak : Türk
Türü : Tatlılar
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::
MALZEMELER ;
25 çay bardağı su
50 gr margarin
15 subardağı un
2 yemek kaşığı mısır nişaştası
4 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 tatlı kaşığı şeker

Krema Malzemesi :

3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı şeker
yarım litre süt
1 yumurta sarısı
50 gr margarin
1 paket vanilya


Çikolata Sosu Malzemesi :

2 bardak su
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kako
1 fincan şeker
23 adet yaprak çikolata (sos istenilen kıvama göre daha fazla veya daha az su konulabilir)

HAZIRLANIŞIHamur :

Su şeker ve margarini kaynatın ve içine un ve nişastayı koyun 1 dakika kadar hepsi pişirilir Hamuru iyice soğuduktan sonra yumurtalar teker teker kırılır ve İYİCENE karıştırılır ve yedirilir Sonra kabartma tozu eklenir Bir kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar yağlanmış tepsiye dizilir (kabaracağını unutmadan aralıklı dizin)
Önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 20 dakika pişirin
Hamurlar piştikten sonra ikiye kesip içine kremayı koyun sonra bir tabağa dizip sosunu dökün

Krema :

Un şeker ve yumurta sarısı karıştırılır süt ilave edilerek krema yapılır ev en son yağ ve vanilya konurSoğuduktan sonra hamurlara konur

Sos :

Nişasta kakao ve şeker karıştırılır sonra su ilave edilerel kıvamı alıncaya kadar kaynatılır, ateşten aldıkta sonra fındık büyüklüğünde yağ içine konur, ve hazırlanan topların üstüne dökülür


AFIYET OLSUN!
 
858,496Konular
982,225Mesajlar
30,141Kullanıcılar
HasantemelSon üye
Üst Alt