nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Profiterol hamuru için;
*100 gram margarin
*2 su bardağı su
*1 su bardağı un
*2 yumurta
Muhallebisi için;
*2 su bardağı süt
*3 yemek yemek kaşığı un
*8 yemek yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
Üzerine sosu için;
*1 bardak süt
*Yarım paket çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı Tarifi yapmaya başlayalım Başta hamurumuzu almak için ocağa margarini ve orta sıcaklıktaki 2 kadeh suyumuzu bir tencerede karışım yapıp ocağa alıyoruz Kaynayınca 1 bardak unu ilave ediyoruz aralıksız karıştırmak lüzum topaklanma olmasın Muhallebiyi kıvamına gelince karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca 2 yumurtayı sırayla hamurumuza kırıp yedirerek blendırdan geçiriyoruz sonra şeker kaşığı ile tepsiye birer lokmalık döküp 200 derecede 45 dakika hiç fırını açmadan pişiriyoruz O fırında pişerken biz geçelim ara muhallebisini yapmaya yine olan malzemeyi sırasıyla karıştırıp pişirip blendırdan geçirip pişen profiterölleri sıcak sıcak kesip aralarını soğumuş krema ile doldurup üzerinine çikolata sosu döküp servis ediyoruz
*100 gram margarin
*2 su bardağı su
*1 su bardağı un
*2 yumurta
Muhallebisi için;
*2 su bardağı süt
*3 yemek yemek kaşığı un
*8 yemek yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı margarin
*1 paket vanilya
Üzerine sosu için;
*1 bardak süt
*Yarım paket çikolata sosu
Profiterol Tarifi Yapılışı Tarifi yapmaya başlayalım Başta hamurumuzu almak için ocağa margarini ve orta sıcaklıktaki 2 kadeh suyumuzu bir tencerede karışım yapıp ocağa alıyoruz Kaynayınca 1 bardak unu ilave ediyoruz aralıksız karıştırmak lüzum topaklanma olmasın Muhallebiyi kıvamına gelince karışımı ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca 2 yumurtayı sırayla hamurumuza kırıp yedirerek blendırdan geçiriyoruz sonra şeker kaşığı ile tepsiye birer lokmalık döküp 200 derecede 45 dakika hiç fırını açmadan pişiriyoruz O fırında pişerken biz geçelim ara muhallebisini yapmaya yine olan malzemeyi sırasıyla karıştırıp pişirip blendırdan geçirip pişen profiterölleri sıcak sıcak kesip aralarını soğumuş krema ile doldurup üzerinine çikolata sosu döküp servis ediyoruz