iltasyazilim
FD Üye
http:img6**************img63192foreverkubra
PROFiTEROL
Malzemeler
Hamuru için;
1,5 Su Bardağı Su
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet Yumurta
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
2,5 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı
İç Kremanın Yapılışı;
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırdım ve orta ateşte sürekli karıştırarak piştiKaynamaya başlayınca altını kapatıtım ve vanilyayı ekledim Sürekli karıştırarak soğuttum
Hamurunun Yapılışı;
Küçük bir tencereye suyu koydum ve kaynattımSu kaynayınca margarini ekledim ve erittimMargarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyip ve çırpma teli hızlıca karıştırdım Sulu bir hamur kıvamına gelen karışım kaynayınca altını kapattım ve tezgahın üstünde 510 dk ılınması için bekledimKarışım ılınınca yumurtaları teker teker ekledim Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri ile iyice çırptımYumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi teklarladımKarışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğuttumTepsiyi hafifçe yağladımKarışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile iterek, kabarma payı olması gerektiği için, 2 cm aralıklarla dizdimÖnceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koydum20 dk 200 derecede pişirdim, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk daha pişirdimDaha sonra fırını kapattım Fırının kapağını açmadan içinde 1015 dk daha beklettimSoğuyunca hazırladığım kremayı sıkma tüpüne doldurdum ve orta kalınlıkta bir uc taktımHamur topunun yanından tüpün ucunu batırdım ve kremayı doldurdumSonra; 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirdim
Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirdimAfiyet olsun
PROFiTEROL
Malzemeler
Hamuru için;
1,5 Su Bardağı Su
100 gr Margarin
1 Su Bardağı Un
5 Adet Yumurta
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Şeker
İç Kreması için;
2,5 Su Bardağı Süt
2 Çay Bardağı Toz Şeker
1 Çay Bardağı Un
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
2 Yumurta Sarısı
İç Kremanın Yapılışı;
Vanilya hariç tüm malzemeleri karıştırdım ve orta ateşte sürekli karıştırarak piştiKaynamaya başlayınca altını kapatıtım ve vanilyayı ekledim Sürekli karıştırarak soğuttum
Hamurunun Yapılışı;
Küçük bir tencereye suyu koydum ve kaynattımSu kaynayınca margarini ekledim ve erittimMargarin eriyince un, tuz ve şekeri ekleyip ve çırpma teli hızlıca karıştırdım Sulu bir hamur kıvamına gelen karışım kaynayınca altını kapattım ve tezgahın üstünde 510 dk ılınması için bekledimKarışım ılınınca yumurtaları teker teker ekledim Her bir yumurtayı ekledikten sonra el mikseri ile iyice çırptımYumurta karışıma iyice karıştığında diğer yumurtayı ekleyerek işlemi teklarladımKarışımı buzdolabına kaldırarak yaklaşık 1 saat iyice soğuttumTepsiyi hafifçe yağladımKarışımdan bir çay kaşığı alarak, ikinci çay kaşığı ile iterek, kabarma payı olması gerektiği için, 2 cm aralıklarla dizdimÖnceden 200 derece ile ısıtılmış fırına koydum20 dk 200 derecede pişirdim, daha sonra ısıyı 150 dereceye düşürerek 25 dk daha pişirdimDaha sonra fırını kapattım Fırının kapağını açmadan içinde 1015 dk daha beklettimSoğuyunca hazırladığım kremayı sıkma tüpüne doldurdum ve orta kalınlıkta bir uc taktımHamur topunun yanından tüpün ucunu batırdım ve kremayı doldurdumSonra; 1 Paket hazır çikolata sosunu 2,5 su bardağı süt ile pişirdim
Sos ılınınca hamurların üzerine gezdirdimAfiyet olsun