iltasyazilim
FD Üye
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*4 det yumurta
*2 su bardağı su
*100 gram yumuşamış margarin
*1 fiske tuz
*15 su bardağı un
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sosu için;
*400 gr bitter çikolata
*1 kutu krema (200 ml)
Profiterol Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım?
*Küçük bir tencereye 2 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatalım
*Daha sonra unu ekleyerek iyice karıştıralım
*Bir fiske tuzu da ilave edip 23 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirelim
*Ocağı kapatarak 10 dakika hamurun soğumasını bekleyelim
*Hamur biraz dinlendikten sonra 4 adet yumurtayı teker teker hamura yedirmemiz gerekiyor
*Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim
*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar dökelim
*Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim
*Çikolata sosu için?*kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım
*İçine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım, soğuması için kenara alalım
*Kreması için?*vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirelim
*Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştıralım
*Hafif ılıması için bekletelim
*Daha sonra sıkma torbasına dolduralım
*Profiterol hamurlarının yan kısmını bıçakla keselim içlerini krema ile dolduralım ve servis edeceğimiz bardaklara dilediğimiz kadar koyalım (Ben 6 adet profiterol topu koydum her bardağa)
*Tüm bardakları doldurduktan sonra üzerlerine çikolata sosumuzu gezdirelim dilediğimiz gibi süsleyip soğuması için dolaba kaldıralım
*4 det yumurta
*2 su bardağı su
*100 gram yumuşamış margarin
*1 fiske tuz
*15 su bardağı un
Kreması için;
*2 su bardağı süt
*1 paket vanilya
*2 yumurta sarısı
*1 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı margarin
Çikolata sosu için;
*400 gr bitter çikolata
*1 kutu krema (200 ml)
Profiterol Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım?
*Küçük bir tencereye 2 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatalım
*Daha sonra unu ekleyerek iyice karıştıralım
*Bir fiske tuzu da ilave edip 23 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirelim
*Ocağı kapatarak 10 dakika hamurun soğumasını bekleyelim
*Hamur biraz dinlendikten sonra 4 adet yumurtayı teker teker hamura yedirmemiz gerekiyor
*Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra hamurumuzu 10 dakika dinlendirelim
*Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar dökelim
*Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim
*Çikolata sosu için?*kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım
*İçine çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım, soğuması için kenara alalım
*Kreması için?*vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirelim
*Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyerek karıştıralım
*Hafif ılıması için bekletelim
*Daha sonra sıkma torbasına dolduralım
*Profiterol hamurlarının yan kısmını bıçakla keselim içlerini krema ile dolduralım ve servis edeceğimiz bardaklara dilediğimiz kadar koyalım (Ben 6 adet profiterol topu koydum her bardağa)
*Tüm bardakları doldurduktan sonra üzerlerine çikolata sosumuzu gezdirelim dilediğimiz gibi süsleyip soğuması için dolaba kaldıralım