iltasyazilim
FD Üye
Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*1 su bardağı su
*125 gr margarin
*1 su bardağı un
*3 yumurta
Kreması için;
*2 5 su bardağı
*3 yemek kaşığı un
*1 5 çay bardağı şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
Sos için;
*1 paket hazır çikolata sosu
Üzeri için;
*Toz antep fıstığı
Profiterol Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak uygun bir tencereye suyu ve margarini alalım kaynayana kadar bekleyelim ve unu ekleyip 4 dakika kadar pişirelim hamurumuzu kenara alalım ve dinlendirelim
*Bu arada kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alalım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim
*Ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyelim ,karıştıralım, soğumaya bırakalım
*Dinlenen hamurumuzu 3 yumurtayı teker teker ekleyelim ve iyice hamurumuza yedirelim
*Uygun bir sıkma torbasına hamurumuzu alalım ,yağlı kağıt serili tepsiye hamurumuza sıkalım
*180 derece fırında 45 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım
*Son olarak çikolata sosumuzu 2 5 su bardağı süt ile pişirelim ve soğumaya bırakalım
*Pişen hamurumuzun içerisine pompa ile kremamızdan sıkalım ve servis tabağına alalım
*Üzerine bol çikolata sosu gezdirelim ve toz antep fıstığı ile süsleyelim
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*1 su bardağı su
*125 gr margarin
*1 su bardağı un
*3 yumurta
Kreması için;
*2 5 su bardağı
*3 yemek kaşığı un
*1 5 çay bardağı şeker
*1 yumurta
*1 paket vanilya
Sos için;
*1 paket hazır çikolata sosu
Üzeri için;
*Toz antep fıstığı
Profiterol Tarifi Yapılışı
1
*İlk olarak uygun bir tencereye suyu ve margarini alalım kaynayana kadar bekleyelim ve unu ekleyip 4 dakika kadar pişirelim hamurumuzu kenara alalım ve dinlendirelim
*Bu arada kreması için vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alalım ve göz göz oluncaya kadar pişirelim
*Ocaktan alalım ve vanilyayı ekleyelim ,karıştıralım, soğumaya bırakalım
*Dinlenen hamurumuzu 3 yumurtayı teker teker ekleyelim ve iyice hamurumuza yedirelim
*Uygun bir sıkma torbasına hamurumuzu alalım ,yağlı kağıt serili tepsiye hamurumuza sıkalım
*180 derece fırında 45 dakika pişirelim ve soğumaya bırakalım
*Son olarak çikolata sosumuzu 2 5 su bardağı süt ile pişirelim ve soğumaya bırakalım
*Pişen hamurumuzun içerisine pompa ile kremamızdan sıkalım ve servis tabağına alalım
*Üzerine bol çikolata sosu gezdirelim ve toz antep fıstığı ile süsleyelim
*Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun